Dit vindt hij dus niet aantrekkelijk!

geroosterde venkel

Daar zit je dan, tijdens je droomdate… En ook al adviseren wij je om te allen tijde volledig jezelf te zijn, hier zijn een aantal dingen die je beter kunt laten. Want dit vindt hij dus echt niet aantrekkelijk!

Kletsen als een kip zonder kop
Een gezellig gesprek gaande houden is helemaal oké, maar ga niet zitten ratelen over van alles en nog wat (en toen zei zij dit en toen zei ik dat en m’n moeder vond dus ik zei die kleur kan echt niet). Soms is het echt minder erg om een paar tellen helemaal niks te zeggen. Kun je even nadenken wat je echt nog aan hem kwijt wilt. Of hee, idee: laat hem ook eens wat vertellen!

Niks zeggen
Je kunt natuurlijk zo’n diepe, spirituele band met hem voelen, dat je het zonde vindt om die te overstemmen met gepraat… grote kans dat hij zich bijzonder ongemakkelijk voelt! Je kunt van tevoren wat onderwerpen bedenken om het gesprek op gang te houden. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn: werk, hobby’s, huisdieren, interesses, uitgaan enz. 

De ex erbij halen
Ook een grote fout: over je ex praten. Niemand vind het leuk om met een ex geconfronteerd te worden, maar tijdens je eerste date is het een regelrechte afknapper. Ook vergelijkingen maken waarbij je nieuwe date er beter vanaf komt zijn echt een don’t! Gewoon niet doen. Als je iets daarover kwijt wilt, heb je later in de relatie (als het zover komt) nog tijd genoeg.

Te veel make-up
Het lijkt zo niet-relevant, maar het is echt een turnoff voor je date als je te veel make-up op je gezicht hebt. Check dus even in de spiegel, en bij goed licht, of je je foundation wel goed hebt uitgesmeerd (geen donkere rand langs je kaak), je mascara niet in dikke klonten aan je wimpers en oogleden plakt en je lippenstift niet op je tanden zit.

Samenwonen, trouwen en baby’s
Als je wilt dat hij direct bij je wegstormt, moet je vooral uitgebreid gaan praten over ‘jullie’ samenwoon- en trouwplannen. Vertel uitgebreid over je trouwjurk, waar je hebt bedacht dat jullie gaan trouwen en op welke song jullie eerste dans zal zijn… O, en als hij dan nog niet weg is, vertel dan maar hoe jullie eerste kind gaat heten. Dat doet ’t ‘m wel!

Seks
Kijk, soms is het heel grappig en ijsbrekend om een seksueel getint grapje te maken. Maar overdrijf het niet. Maak er geen sport van om een ondeugende opmerking van hem af te troeven door een nog grover grapje van jouw kant. Hoe erg het ook is, het beste is om verlegen om zijn ondeugende grapjes te giechelen. Een lief meisje als jij hoort geen platte grappen te tappen!

Konijnenvoer
Als hij je mee uit eten neemt, geniet er dan ook van! En ga dus niet als een konijn op 1 blaadje sla zitten knagen. Mannen vinden het over het algemeen heerlijk om een vrouw te zien genieten. En ja, dus ook aan tafel!

Te veel lichaamshaar
Oké, het ligt eraan in welk seizoen je afspreekt, maar het is altijd een goed idee om oksels, benen en bikinilijn netjes te scheren voordat je gaat daten. Mocht je krap in je tijd zitten: Het schijnt dat mannen okselhaar een grotere afknapper vinden dan beenhaar. Dat scheelt weer. En de bikinilijn? Tja, dat ligt helemaal aan jou of het nodig is om die van tevoren bij te werken!