Doe je aan ‘Thunberging’? Deze datingtrend heeft alles te maken met klimaatverandering

thunberging

Je ware liefde ontmoeten, doe je in deze tijd voornamelijk online. Maar waar je al te maken kon krijgen met runging en stashing, kun je nu ook de datingtrend ‘Thunberging’ toevoegen aan dit lijstje. En ja, dat heeft inderdaad alles te maken met Greta Thunberg.

Lees ook:
Daten ten tijde van social distancing? Zo doe je dat

Vooral bij de generatie Z is deze trend razend populair. Want stel je voor: jij doet er alles aan om je steentje bij te dragen tegen klimaatverandering. Maar dan blijkt dat je iemand swipet die nog plastic rietjes gebruikt, zijn of haar afval niet scheidt en noem maar op. Quelle horreur.

Thunberging

Thunberging moet dit voorkomen, omdat daters hierbij hun liefde voor het klimaat en het milieu delen met elkaar. Maar hoe weet je nu dat iemand hier net zo mee bezig is als jij? Nou, volgens datingplatform OkCupid blijkt dat het steeds vaker vermeld wordt op een profiel. In de laatste twee jaar is deze passie wel 240 procent meer te vinden in een profielbeschrijving.

Impact

Zoals eerder gezegd vernoemt vooral generatie Z het belang van het bestrijden van klimaatverandering op datingplatforms, maar ook millennials kaarten het steeds vaker aan. Selectie gemaakt? Dan gaan de gesprekken ook natuurlijk hierover én de naam Greta Thunberg werd wel 800 procent keer meer gedropt dan vorig jaar. Als dat niet romantisch is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: HLN | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!