Doet de maat ertoe?

geroosterde venkel

Meestal zeggen we maar ‘nee’ om de man in kwestie geen pijn te doen, maar toch ligt het iets genuanceerder.

Men zegt wel eens ‘overal waar te voor staat is niet goed’ en dat geldt hier ook. Is de penis te groot dan kan het vrijen wat moeizaam gaan en kan het zelfs pijn doen. Is hij te klein dan kan een potje seksen wel eens heel onbevredigend uitpakken.
Het ligt natuurlijk ook heel erg aan je eigen voorkeur. Sommige vrouwen vinden een grote heel opwindend en voor andere vrouwen doet het formaat er weinig toe. 

Vaginaal orgasme
In ieder geval heeft de grootte van de penis weinig te maken met het feit of je wel of geen orgasme bereikt. De G-spot (het plekje in je vagina dat door stimulatie tot een vaginaal orgasme kan leiden) zit maar een paar centimeter diep. Of je een vaginaal orgasme kunt bereiken is ook een kwestie die tussen je oren zit en heeft ook weinig met het formaat van je lover te maken. Wat dat betreft heb je trouwens meer plezier van een man die bedreven is met zijn handen. 

Mannen zijn erg onzeker over de grootte van hun penis en het ter sprake brengen daarvan kan dodelijk zijn voor je seksleven! Laat hem merken dat je zijn penis lekker vindt zoals hij is en probeer verschillende standjes en technieken uit. 

Als hij (te) groot is


  • Als jij bovenop gaat zitten, heb jij de touwtjes in handen. Jij bepaalt dus hoe diep en hoe ver hij gaat.
  • Gebruik wat extra glijmiddel.
  • Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen. Misschien doen de eerste keren een beetje pijn, maar op een gegeven moment zal je vagina zich aanpassen aan zijn formaat. Doe het dus rustig aan in het begin en bepaal samen hoe ver je kunt gaan.
  • Als hij (te) klein is


  • Door het op-zijn-hondjes te doen, voelt de penis groter aan.
  • Als je niet bevredigd raakt door het liefdesspel an sich, laat hem dan creatief zijn met zijn vingers of zijn mond.
  • Breng seksspeeltjes ter sprake. Een vibrator of een dildo kan een leuke aanvulling zijn op jullie seksleven.