Wat te doen als je vriendinnen allemaal aan de man zijn?

vrijgezel

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: wanneer je als single verwaarloosd wordt door je bezette vriendinnen.

Sinds de vriendinnen van forummer daantje24 allemaal aan de man zijn, voelt ze zich zwaar achtergesteld. De belangrijke dingen bespreken de meiden alleen nog maar met hun vriend en als het lukt om elkaar weer eens te zien, voelt het als een gehaast vluggertje. Daantje24 voelt zich in de steek gelaten en minderwaardig als vrijgezel. Is ze niet meer interessant genoeg?

  • “Hier nog een. Precies hetzelfde verhaal. Ik heb er lang van gebaald maar ben ermee opgehouden want anders ga je negativiteit uitstralen. Soort zoekt soort, dus op een gegeven moment kwam ik alleen nog maar droeftoeters tegen. Schouders eronder en door. Dat ze niet met mij willen chillen is hun gemis.”
  • “Ik herken het helaas. Als mijn vriendinnen hun vriend meenemen naar een afspraak klitten ze ook zó aan elkaar. Sommige van die meiden willen ook niet dat ik met hun vriend praat, want zij denken volgens mij dat je als vrijgezel iedere man probeert te versieren. Daardoor wordt de sfeer er niet gezelliger op. Ik ben er al twee keer van beschuldigd dat ik de vriend van een vriendin probeerde in te pikken, terwijl ik gewoon een gezellige avond wilde hebben, zonder enige bijbedoelingen.”
  • “En als zo’n relatie uitgaat, mag jij natuurlijk wel naar de klaagzang luisteren. Daar zou ik dan maar vriendelijk voor bedanken. Ik heb nooit vriendschappen laten verwateren, ook niet toen mijn toenmalige vriend een hekel had aan mijn vriendinnen.”
  • “Waarom heb jij nog geen vriend? Niet dat het erg is om single te zijn, maar als je je zo stoort, wordt het misschien tijd dat jij ook op zoek gaat naar een vriend en je eigen leven gaat leiden. Beter zal het er niet op worden als ze straks kinderen krijgen.”
  •  “Gek genoeg ben ík – getrouwd en al tien jaar samen – hier degene die vooral het contact zoekt met mijn vrijgezelle vriendin. Het kan dus ook anders. Als ik het aan haar overlaat, dan duurt het soms langer dan twee maanden voordat we afspreken.”
  • “Jullie levens lopen niet meer synchroon. Zoek vrijgezelle vriendinnen.”
  • “Echt héél herkenbaar. Het voelt soms alsof je achterloopt op anderen, alsof zij het al bereikt hebben en jij steeds aan de zijlijn staat en alles voorbij ziet komen.”
  • “Ik herken dit uit mijn eigen tijd als single. Een naar en buitengesloten gevoel. Vooral omdat je vriendinnen ineens zo anders kunnen gaan doen en totaal niet stilstaan bij wat hun gedrag met jou doet. Zit er niet over in! Later kan het nog allemaal veranderen. Ga andere leuke dingen doen en zelf lekker daten als je daaraan toe bent.”

Meepraten? Dat kan hier.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.