Driekwart mannen dumpt partner per telefoon

geroosterde venkel

Shocking: als mannen hun relatie verbreken, doet driekwart dat via een sms’je, telefoontje of social media. Ook drie van de vier vrouwen hebben zich hier weleens aan schuldig gemaakt.

De lafste manier om een relatie te verbreken, is volgens veel vrouwen en mannen wel via een sms’je of iets dergelijks. Maar toch zijn het vooral de heren die op de digitale manier hun partner laten weten dat het over en uit is.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat 73 procent van de mannen tegenover 44 procent van de vrouwen weleens hun partner heeft gedumpt via sms, telefoon of social media. Verder is 62 procent van de vrouwen ooit gedumpt op een van deze manieren en maar 47 procent van de mannen.

Scheiden per sms

Het meest verontrustende is dat 40 procent in een serieuze relatie van een jaar zat. Bovendien vroeg zelfs 16 procent per sms-bericht of telefoongesprek een scheiding aan! Daarnaast vond 56 procent van de mannen dit een prima manier om de relatie te verbreken. Slechts 7 procent van de vrouwen was het daarmee eens.

Een sms sturen was de populairste manier om het uit te maken (41 procent), gevolgd door een telefoontje (27 procent), een privé-bericht via social media (18 procent), e-mail (9 procent) of een openbaar gesprek op sociale media (5 procent).

Bang voor reactie

Je raadt waarschijnlijk al waarom zo veel mensen er niet voor kiezen om hun partner face-to-face te dumpen. Angst natuurlijk: zo zegt 37 procent dat ze de bang waren voor de reactie van hun vriend of vriendin en 25 procent verklaarde dat ze te laf waren om hun partner onder ogen te komen.

 

Liefdesverdriet? Lees hier 5 ultieme break-up liedjes!

Bron: Female First