Drukte op datingsites in de lente

geroosterde venkel

De lente is weer in ons land. Al ruim een week schijnt het zonnetje en bij veel mensen begint het te kriebelen. Niet alleen de lentekriebels hangen in de lucht, ook liefdeskriebels. Datingsite PARSHIP ziet haar leden ieder jaar vooral in april en mei actiever worden.

Echte lentedates
Uit onderzoek van de datingsite blijkt dat ruim 7 op de 10 Nederlanders tijdens een date het liefst wat gaat drinken in het café of op het terras. Bijna een derde van de singles maakt het liefst een wandeling in de stad of in het bos. Dit zijn ideale activiteiten om in de lente te doen.

Vrolijk en blij
Lentekriebels ontstaan onder invloed van hormonen. De aanmaak van deze hormonen hangt samen met de hoeveelheid (zon)licht. In de lente en de zomer maakt je lichaam dus veel meer hormonen aan. Hierdoor voelen mensen zich vaak vrolijker, blijer en actiever.

Volgens psycholoog en singles coach Mathilda van Maaren voelen we ons in de lente niet alleen vrolijker en blijer, maar willen we ook meer dingen samen delen en beleven. “Dat is ook de reden dat het lijkt alsof er alleen maar verliefde stelletjes op straat rondlopen. Hormonen spelen een grote rol bij emoties, waardoor mensen gevoeliger zijn voor aandacht en warme gevoelens van een ander”, aldus Van Maaren.

Date-tips in de lente
Contact leggen met andere singles is -ook in de lente- niet gemakkelijk. Singles coach Mathilda geeft een aantal tips voor leuke lentedates!

– Geniet van het mooie weer. Je voelt je beter, je straalt meer en bent meer ontvankelijk voor de signalen van anderen.
– Ga lekker borrelen op een terrasje en kijk ondertussen goed rond.
– Word lid van een hardloop- of wandelgroep en ontmoet nieuwe mensen.
– Maak een vrolijke, zomerse foto in ontspannen sfeer en zet jezelf op een datingsite. Leuke reacties gegarandeerd!

Heb jij ook meer zin om te gaan daten nu het weer lente is?