Handig: er bestaat een ‘goede’ manier om iemand te dumpen

dumpen

Inmiddels heeft iedereen het wel eens meegemaakt: dumpen of gedumpt worden. Nooit leuk en altijd een slopende ervaring. Zeker als jij degene bent die iemand dumpt: probeer er dan nog maar eens goed vanaf te komen. Toch blijkt er nu een ‘goede’ manier te bestaan om iemand te dumpen.

Pleister eraf trekken

Recht door zee, met de deur in huis vallen en de pleister er in een keer af trekken: dat is blijkbaar de beste manier om iemand te dumpen. Klinkt niet héél fijn, toch? Desalniettemin blijkt dit de beste manier te zijn, volgens onderzoek van de Brigham Young University.

Voor het onderzoek zijn 145 Amerikanen ondervraagd over relaties. Ze kregen allemaal verschillende scenario’s te horen waarbij iemand een relatie verbreekt. Bij ieder scenario waren er twee manieren waarop die persoon de ander kon dumpen. Vervolgens moesten de deelnemers aan geven hoe efficiënt, duidelijk en beschaafd het overbrengen van de boodschap verliep en hoe ze zelf het liefst gedumpt zouden worden. Conclusie: het merendeel verkoos de meest directe aanpak.
Voordat je je nu voorbereidt op een moeilijk gesprek van één minuut: zo werkt het helaas niet. De ‘beste’ strategie is het direct overbrengen van de boodschap, maar die vervolgens wel goed onderbouwen. Daarbij scoor je nog meer punten als je voorafgaand aan het gesprek een heads-up hebt gegeven in de vorm van ‘we moeten praten’.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: HLN, beeld: iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.