Durf jij te daten in het donker?

geroosterde venkel

“Het gaat niet om het uiterlijk, maar om het innerlijk”, wordt altijd gezegd als het om potentiële nieuwe liefdes gaat. Maar is dat wel echt zo? Zeggen we dat omdat we het echt menen of omdat het hoort?

Daten in het donker
Singlessite.nl deed onderzoek en stelde haar bezoeksters de vraag: zie jij een afspraakje in het donker zitten? Daten met iemand, zonder elkaar te kunnen zien? Alleen maar praten, ruiken en eventueel voelen?

Meer dan de helft van de singles durft dit wel aan en zou het ook daadwerkelijk een keer willen proberen, zo blijkt. Ze zien een date in het donker als een leuk alternatief voor een traditionele date. Dat deel van de deelnemers vindt namelijk dat het uiterlijk echt niet allesoverheersend is in de zoektocht naar een nieuwe liefde. De andere helft geeft toe dat de looks wel degelijk een grote rol spelen.

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om iemand in de ogen te kunnen kijken, zeker tijdens een eerste date. De deelnemers aan het onderzoek vinden echter dat als je de ogen niet kunt zien, je een objectiever oordeel over iemand kunt vellen.

Oordeel
Het kan natuurlijk zo zijn dat dat objectieve oordeel positief uitvalt, dat het ontzettend klikt tussen jullie en je zin hebt in een vervolgdate. Probleem is dan dat niet alle dates in het donker kunnen plaatsvinden en bovendien ben je natuurlijk nieuwsgierig naar hoe je potentiële lover eruit ziet. Dat licht gaat dus een keer aan… en dan?

De ruime meerderheid (61 procent) vindt de klik het allerbelangrijkst en blijft ook bij tegenvallende looks met de kandidaat in kwestie daten. Daar moet wel bij vermeld worden dat slechts 3 procent ooit een ‘date in the dark’ heeft gehad, dus voor de overige deelnemers die dit antwoord gaven, is het slechts een vermoeden. Of zij ook daadwerkelijk zo zullen handelen als het moment daar is, is dus maar de vraag…

Durf jij het aan, daten in het donker? En is voor jou innerlijk echt belangrijker dan uiterlijk?