Een break nemen van je relatie? Hierom kan dat handig zijn

rela pauze

Heb je het idee dat je minder grip hebt op je rela? Voordat je probeert de relatie te redden door je partner wanhopig dichtbij te houden, overweeg om met de relatie te stoppen. In ieder geval voor even.

Één van de beste manieren om een relatie te redden is om wat afstand te nemen van je partner, door middel van een break. Wanneer een situatie gecompliceerd is, is het belangrijk om dingen op een rijtje te krijgen. En een pauze kan daarbij helpen.

Een ‘rela-pauze’ kan een kans zijn om te bekijken hoe je je voelt als je niet samen bent, om tijd te nemen voor persoonlijke groei, om negatieve patronen te doorbreken en te bepalen wat er zou moeten veranderen. Hopelijk kun je naderhand dan objectief beslissen of het de moeite waard is om met elkaar door te gaan of niet.

Regels

Als jij en je partner besluiten om een tijdelijke pauze in te lassen moeten jullie de do’s en don’ts goed bespreken. Er is niet een ‘one size fits all-manier’ om afstand van elkaar te nemen en je wilt natuurlijk een Ross en Rachel-situatie voorkomen!

Het is de moeite waard om in ieder geval bij de volgende punten stil te staan:

  • Schakelen jullie een relatietherapeut in?
  • Hoe lang moet uw pauze duren?
  • Nemen jullie tijdens de pauze af en toe contact met elkaar op of helemaal niet?
  • Kunnen jullie anderen daten tijdens de break?
  • Bespreek je wat je deed toen je uit elkaar was?
  • Hoe verklaar je je pauze aan je familie en vrienden?

En verder…

Goed, jullie besluiten afstand van elkaar te nemen, en dan? Het kan natuurlijk twee kanten op gaan. Óf jullie komen erachter dat het toch beter is uit elkaar te gaan, óf jullie missen elkaar zo dat jullie besluiten bij elkaar te blijven. Nu is het niet zo dat een break al jullie problemen wegneemt, maar met een juiste dosis zelfreflectie aan beide kanten zorgt het er waarschijnlijk wel voor dat jullie op een gezondere manier samen verder gaan. En dat is natuurlijk waar je het uiteindelijk voor hebt gedaan.

Bron: WomensHealth | Beeld: iStock