Een frisse start na de breuk

geroosterde venkel

Het einde van een relatie is nooit leuk. Of je nou gedumpt bent, zelf een punt achter de relatie hebt gezet of samen hebt besloten dat het niet meer werkt, een relatiebreuk doet pijn. Een grote schoonmaak kan je helpen je verdriet te verwerken!

Grote schoonmaak
’Zoek afleiding, verbreek het contact met je ex en maak tijd voor een jankbui waarin je jezelf helemaal kunt laten gaan’. Wanneer je relatie voorbij is, word je doodgegooid met allerlei tips en trucs om je zo snel mogelijk weer happy te voelen. De lente komt er weer aan, dus wij zeggen: tijd voor een grote schoonmaak! Een grote schoonmaak van je lichaam én je huis.

Je lichaam
Je zit waarschijnlijk niet zo lekker in je vel, dus is het belangrijk dat je extra goed voor jezelf zorgt. Eet niet te veel chocolade, ijs of ander liefdesverdrietvoedsel. Kies voor gezond! Van wat meer verse groente, fruit en voldoende water voel je je al snel beter.

Een relatiebreuk betekent ook dat je jezelf eens even flink mag verwennen. Besteed net iets meer tijd aan je uiterlijk. Scrub je huid als je onder de douche staat, probeer eens een heel ander kapsel, ga lekker shoppen, maak een afspraak met de schoonheidsspecialiste en doe een lekker geurtje op.

Je huis
Vooral als je boos bent op je ex-lief, wil je waarschijnlijk het liefst alle spulletjes die je aan hem doen denken de prullenbak in gooien. Grote kans dat je daar spijt van gaat krijgen. Beter kun je alle foto’s, liefdesbrieven, sierraden en andere cadeau’s die je van hem hebt gehad in een grote doos stoppen en onder je bed schuiven. Wanneer je verdriet en boosheid gezakt zijn, kun je bekijken wat je eventueel wilt bewaren.

Bij een nieuw begin, hoort natuurlijk ook een schoon huis. Ga alle ruimtes van je huis grondig te lijf, één voor één. Trek er een aantal dagen voor uit en je zult merken dat het verslavend werkt. Eenmaal begonnen, kun je waarschijnlijk niet meer stoppen met poetsen! Je bent nu helemaal fris en klaar voor een nieuw begin!

Wat doe/deed jij na een relatiebreuk?