Een perfect bikinilichaam of seks?

geroosterde venkel

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent dat veel vrouwen weer bikinistress krijgen. Voor een strak en zomerklaar lichaam hebben we veel over. Zeven op de tien vrouwen zouden zelfs hun seksleven opgeven voor een perfect zomerfiguur!

Een maand geen seks
Dit blijkt uit een onderzoek van Shape Magazine en FitSugar. Bijna 70 procent zou in ieder geval een maand geen seks hebben als ze daar een strak lichaam van zou krijgen, misschien wel langer. Ook kwam naar voren dat vrouwen vinden dat er te veel druk gelegd wordt op het hebben van een strak lijf in de zomer.

Onder druk
Vanaf het eerste moment dat de zonnestralen in de lente tevoorschijn komen, worden we ermee doodgegooid. ‘Hoe krijg je het perfecte zomerlichaam’, ‘Zo val je gemakkelijk en snel af’, ‘Ben jij al bikiniproof?’. Tijdschriften en reclames staan er vol mee. Ruim 80 procent vindt dan ook dat vrouwen zwaar onder druk worden gezet om in de zomer op dieet te gaan.

Feiten
– 50 procent van de vrouwen heeft een hekel aan haar buikspieren
– 21 procent van de vrouwen is juist erg trots op haar buikspieren
– 29 procent van de vrouwen is het meest zelfverzekerd over haar dijen
– 48 procent van de vrouwen is vooral blij met haar gespierde armen, benen en billen
Het grootste gedeelte van de vrouwen geeft toe het meeste aandacht te besteden aan het trainen van de buikspieren.

Bikinivrees
Klein lichtpuntje: de helft van de ondervraagde vrouwen voelt zich wel op haar gemak in een bikini wanneer ze bij haar beste vriendinnen is. Slechts 18 procent voelt zich op haar gemak bij ‘gewone’ vrienden en kennissen en tien procent voelt zich het meest fijn bij vreemden.

Wat zou jij er voor over hebben om een super strak lichaam te hebben?

Bron: Daily Mail