Een relatie is de sleutel tot geluk

geroosterde venkel

Als je een leuke partner hebt gevonden, ben je dubbel zo gelukkig! Uit onderzoek van een datingsite blijkt namelijk dat mensen in een relatie een stuk gelukkiger dan singles. Niet alleen het gezelschap en de passie hebben een positieve invloed op je leven; mensen met een partner genieten ook meer van hun werk en hun familie.

Vrijgezellen genieten van hun vrijheid, maar 93 procent van de singles hoopt op een langetermijnrelatie in de toekomst, bijna een kwart zou er zelfs voor naar een andere stad verhuizen. Eén van de redenen van de zoektocht naar een leuke partner is dat 40 procent van de mensen in een relatie zich financieel stabiel voelen, in tegenstelling tot 1 op de 3 vrijgezellen.

Werk
Een ander voordeel van een relatie is dat je met meer zelfvertrouwen op je werk zit. Een merendeel (63 procent) zegt namelijk gelukkig te zijn met hun werksituatie, terwijl slechts 31 procent van de singles tevreden is over hun werkprestaties.

Zelfvertrouwen
Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat je relatiestatus het gevoel van zelfvertrouwen over je uiterlijk positief kan beïnvloeden. Slechts 34 procent van de vrijgezellen is zelfverzekerd over hun lichaam en voorkomen. Bij de mensen in een relatie is 37 procent meer dan tevreden.

Familie

Zelfs omgaan met je familie wordt makkelijker als je een vaste partner hebt. Meer dan 80 procent is namelijk tevreden met de relatie die zij met hun familie hebben, terwijl bij de vrijgezellen nog geen driekwart tevreden is.

Ga daten!

Kate Taylor, relatie expert bij de datingsite, zegt dat vrijgezellen lager scoren op het gebied van welzijn dan getrouwden of mensen in een lange relatie. “Nu iedereen zo’n druk en stressvol leven leidt, is het vinden van een partner wat minder voor de hand liggend. Misschien moeten vrijgezellen eens beter kijken naar hun prioriteiten en wat meer gaan daten om hun geluk te boosten!” aldus Kate.

Bron: femalefirst.co.uk