Een relfie is goed voor je relatie, maak jij ze ook?

Relfie

We kennen allemaal de uitdrukking ‘selfie’ en waarschijnlijk komt de ‘usie’ je ook bekend voor. Onderzoekers bedachten een nieuwe term, de relfie. En er zijn acht wetenschappelijke redenen waarom zo’n foto goed is voor je relaties.

1. Stellen die relfies maken, blijven samen. Als je meer een ‘wij’-identiteit hebt met je partner ervaar je vaak meer tevredenheid over de relatie en hogere levels van intimiteit en toewijding.
2. Als anderen jouw relfie zien, zien ze dat je een betere liefdesrelatie hebt. Geen relfie van jou en je liefje? Dit zien mensen misschien als een verminderde connectie tussen jullie.
3. Heb je een heel aantrekkelijke partner? Een foto met hem of haar maakt jou ook aantrekkelijker. Als je een knapperd naast je hebt, doe je blijkbaar iets goed.
4. Mensen maken foto’s samen als ze blij zijn en plezier hebben. Die fijne tijden samen benadrukken verhoogt de emotionele intimiteit, het vertrouwen en de tevredenheid.
5. Een foto samen met een groep vrienden? Daar word je ook aantrekkelijker door. De oorzaak hiervan is het ‘cheerleader’ effect. Vrouwen lijken aantrekkelijker in groepen dan wanneer je ze individueel bekijkt.
6. Stellen die zich verbonden voelen met elkaar hebben meer de neiging dit te uiten naar de buitenwereld. Of dit nu is met foto’s in huis of een relfie op Facebook. Het is een manier om te laten zien dat ze een koppel zijn.
7. Hebben jij en je partner samen iets nieuws, iets interessants of uitdagends gedaan? Dat is niet alleen het moment voor een foto samen maar uit onderzoek blijkt dat dit je als mens laat groeien en goed is voor de kwaliteit van je relaties.
8. Last but not least… Het gaat niet alleen om foto’s samen met je liefje. Maar ook een relfie met vrienden of familie. Die persoonlijke relaties zijn belangrijk voor ons bestaan. Hoe meer connecties we denken te hebben met anderen hoe langer we leven en liefhebben.

Bron: The Science of Relationships
Beeld: 123RF