Een weekend alleen voor jezelf en je lief

geroosterde venkel

Sluit deuren en ramen, schakel de telefoon uit, computer uit, tv uit, deurbel uit. Verwarming hoog, prettig zitten kleren aan, dit weekend gaan jij en je lief op de oosterse toer!
Meditatie

Kom in de juiste stemming door te mediteren. De goede plaats om te mediteren is een plaats waar je tot rust komt. Waarschijnlijk dus de slaapkamer. Dim het licht en steek een kaarsje aan. Zorg dat je lekker zit. Concentreer je vervolgens intens op het vlammetje van de kaars en probeer ook alleen maar aan het vlammetje te denken.

Alle andere gedachten die in je opkomen, laat je van je af glijden. De bedoeling hiervan is dat je wel allerlei andere gedachten mag hebben (boodschappen, wat trek ik morgen aan, wat gebeurt er buiten), maar dat die niet het allerbelangrijkst zijn. Door je op het vlammetje te focussen, kan je geest zich ontspannen. Hou dit ongeveer een half uur vol en je zult merken dat je echt ontspannen bent.

Oja, giechelen mag, hoor! Dat is bijna onvermijdelijk als je samen zoiets doet. Als je het onderdrukt, wordt het alleen maar erger! Als het eruit is, kun je je weer op het vlammetje concentreren.

Tantra

Je hoort er veel over, maar wat is het nou eigenlijk? Tantra is een ± 5000 jaar oude Indiase levensfilosofie waarbij liefde, spiritualiteit en seksualiteit samengaan. Je kunt je dus wel voorstellen dat je in één weekend niet direct alle kneepjes van het Tantravak onder de knie krijgt, maar je kunt er wel een begin mee maken.

Hartengroet
Doe voordat je met andere Tantra oefeningen begint eerst de hartengroet. Daarmee creëer je een energiestroom tussen de aarde, je hart en je partner:

– Ga tegenover elkaar zitten en kijk in elkaars ogen.

– Leg je handpalmen op elkaar (alsof je bidt), wijs met je vingers naar beneden en raak de grond aan. Adem uit.

– Hou je handen op elkaar, leg ze op je hart en adem in.

– Sluit beiden je ogen. Adem uit en buig naar voren tot jullie voorhoofden tegen elkaar aanleunen.

– Blijf even zo zitten en realiseer je hoeveel je van je partner houdt. Blijf ondertussen diep en bewust ademen.

– Leun weer achterover terwijl je je handen nog steeds op je borst houdt en adem in.

– Adem uit en raak met je vingertoppen de aarde aan (je handen zijn nog steeds op elkaar)

– Open je ogen, kijk je partner in de ogen en zeg: (naam van je lover) ik eer je als een aspect van mijzelf of ik eer je als een aspect van het goddelijke.

Kama Sutra

Als het tijd is voor een stevig potje vrijen, probeer dan eens iets nieuws. Of eigenlijk: Iets ouds! Wel eens van de Kama Sutra gehoord? Die oude Indiërs konden er wat van. In de Kama Sutra staat een oneindig aantal variaties seksstandjes, dus voor ieder wat wils.

Essentiële oliën

Met deze essentiële oliën kom je helemaal in oosterse sferen:

– Jasmijn: Brengt optimisme, zelfvertrouwen en prikkelt de fantasie.

– Patchouli: Verdrijft angstgevoelens bij seks.

– Roos: Is erotisch en sensueel. Pept het zelfvertrouwen op en brengt het gevoel van geluk en vrede.

– Scharlei: Stimuleert seksualiteit. 

Feng Shui

De Chinezen geloven dat mensen, levende wezens, de wereld en alles wat zich daarop bevindt, verbonden zijn door een stroom van universele energie. Deze stroom noemt men Ch’i. Als deze stroom optimaal door je omgeving beweegt, beïnvloedt hij je leven op een positieve manier.

Voor je liefdesleven geldt: Als je slaapkamer in harmonie met jou is, zal de energie die daardoor wordt opgewekt jouw seksleven verrijken. Het is dus van het grootste belang om je slaapkamer goed ingericht te hebben!

Edelstenen

Edelstenen hebben ook allerlei krachten. Deze edelstenen werken heel stimulerend:

– Bergkristal: werkt zuiverend, absorbeert negatieve energie en stimuleert spirituele ervaringen.

– Roze kwarts: brengt rust, bevordert liefde en partnerschap

– Amethist: Zorgt voor toewijding en overgave en stimuleert spirituele ervaringen.

We wensen je veel liefde, genot en geluk toe!