Een winterdate

valentijns ideeen

Heb je binnenkort een date, maar heb je geen idee wat jullie kunnen doen? Hem verleiden met een sexy kort rokje is een beetje koud en voor het strand of het park is het ook niet echt lekker weer.

Toch zijn er genoeg mogelijkheden, zowel voor binnen als buiten! Ook als je al een tijdje een relatie hebt, is daten ontzettend leuk en belangrijk. De volgende tips zorgen misschien voor wat inspiratie.

Warme chocolademelk-cocktails
Een lekkere ‘mojito’ of ‘sex on the beach’ zijn misschien een beetje te tropisch voor deze tijd van het jaar. Gelukkig zijn er ook warme drankjes waar je jouw favoriete likeurtje in kunt verwerken! Denk bijvoorbeeld aan een warme chocolademelk met Kahlua, Amaretto of Rum. Je kunt ze zelf thuis maken.

Wandelen
Wandelen saai? Het is misschien niet de spannendste date die je kunt bedenken, maar je hebt wel echt de tijd voor elkaar. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling door het bos. Je kunt echt jezelf zijn en komt ook nog eens tot rust. Neem wat lekkers mee voor onderweg en geniet van de natuur en van elkaar. Vergeet natuurlijk niet je warme jas, handschoenen en muts!

Sporten
Het klinkt misschien niet als de meest romantische date die je kunt bedenken. Toch kan een stukje hardlopen, potje squash of een spannend tochtje op de mountainbike erg leuk zijn. Wanneer je actief bezig bent, wordt er een stofje in je hersenen aangemaakt waarvan je vrolijk wordt. Dat zorgt natuurlijk voor een geslaagde en leukere date!

Geniet van sneeuw en ijs
Helaas ligt er niet de hele winter sneeuw, maar als het er ligt kun je er goed van profiteren tijdens het daten. Jullie kunnen samen een zo groot mogelijke sneeuwpop proberen te maken. En wanneer jullie daarmee bezig zijn, kunnen jullie natuurlijk ‘zomaar’ in een romantisch sneeuwballen gevecht terecht komen. Ook kunnen jullie gezellig sleeën of schaatsen. Het leukste is natuurlijk schaatsen op natuurijs, maar je kunt ook prima voor een kunsthal kiezen.

Museum
Een bezoekje aan een museum hoeft niet saai te zijn. Houd je niet zo van de standaard kunstmusea? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je naar het Stripmuseum, Madam Tussauds, het Anne Frank-huis of het Archeon, waar je helemaal terug in de tijd gaat. Na afloop kun je nog gezellig iets drinken in een cafeetje in de buurt.

Samen koken
Samen koken is romantisch! Kies een recept dat jullie allebei lekker vinden. Tijdens het snijden, koken en roeren is er alle tijd om gezellig te kletsen, of misschien voor een stiekeme knuffel of kus. Als je de tafel romantisch dekt met kaarsjes en wijnglazen lijkt het net alsof jullie uit eten zijn. Handig wanneer je niet te veel geld wilt uitgeven.

Eet samen een toetje
Uit eten gaan is vaak erg duur en misschien zie je dat ook wel helemaal niet zitten op je eerste date. Samen een dessert eten is dan een lekkere en gezellige oplossing. Loop gewoon eens een restaurant binnen en bestel alleen een dessert. Tegenwoordig heb je ook steeds meer horecagelegenheden die gespecialiseerd zijn in desserts. Deze tentjes zijn vaak wat langer open, waardoor je ook nog lekker kunt nakletsen onder het genot van een wijntje.

Wat doe jij in de winter het liefst tijdens je date?