Eerlijk spioneren? Check zijn telefoon!

geroosterde venkel

De tijd van zijn kraag controleren op lipstickvlekken is voorbij: tegenwoordig check je zijn telefoon als je hem verdenkt van vreemdgaan. Journalist en bedrogen vrouw Suus Ruis ging je voor en deelt haar bevindingen.

Sommige mensen (lees: mannen) zijn zó bedreven in het verhullen van hun buitenechtelijke playdates dat daarover liegen een tweede natuur is geworden. Zo was aan het gezicht van mijn ex – die op ons kind zwoer dat er niets, maar dan ook niets speelde – weinig ongewoons af te lezen. Ik ben ervan overtuigd dat diepgeworteld wantrouwen dat maar niet verdwijnt, vrijwel altijd gegrond is. En dan heiligt het doel de middelen. Dus check zijn telefoon, hack dat account, en speel voor privédetective. Maar wees voorbereid op het feit dat je dingen kunt vinden waar je niet heel blij van wordt. Zelf hoop ik dat ik het nooit meer hoef te doen. Dat ik ooit iemand vind die ik dusdanig vertrouw dat ik nooit in zijn telefoon of computer wil kijken. Maar toch, als ik ook maar een piepklein beetje argwaan zou hebben: ik zou geen moment aarzelen.

Eerlijk spioneren

Wat als je zijn telefoon beschouwt als verboden terrein, maar wel een donkerbruin vermoeden hebt dat hij je bedriegt? Check dit:

Zijn omgeving Volgens Gary Neuman, auteur van ‘The truth about cheating’, heeft 77% van de vreemdgaande mannen vrienden die hun partners ook bedriegen. Kijk ook naar zijn vader: als die vreemdging, is de kans dat hij dat zelf doet twee keer zo groot. De verklaring: vreemdgaan is in de wereld van deze mannen ‘normaal’.

Zijn salaris Let op als jij meer verdient dan hij. Uit onderzoek van de Amerikaanse Cornell University blijkt dat mannen die het financieel minder goed doen dan hun vrouwen, vaker de neiging hebben om vreemd te gaan. Dit om het gevoel te krijgen dat ze mannelijk en waardevol zijn.

Zijn zorgen Wanneer mannen het gevoel hebben dat ze ‘in gevaar zijn’ (bijvoorbeeld veroorzaakt door de economische crisis of een dreigend faillissement), kunnen ze hun heil gaan zoeken in korte termijn-sex. Volgens researchers van de University of Kansas is dit evolutionair bepaald. Heel vroeger was dit gedrag noodzakelijk om het menselijk ras veilig te stellen.

Check zijn telefoon

De tijd van zijn kraag controleren op lipstickvlekken is voorbij: tegenwoordig check je zijn telefoon als je hem verdenkt van vreemdgaan. Althans, dat blijkt uit een enquête van een Britse verzekeringsmaatschappij, gehouden onder 2.400 mensen die ooit betrapt of bedrogen werden. Bij 41% van de ondervraagden kwam een affaire aan het licht nadat de wantrouwende partner de telefoon van de bedrieger checkte. 23% van de deelnemers ontdekte het overspel van de partner op diens Facebook- pagina.Slechts 11% werd op heterdaad betrapt, en 5% werd erbij gelapt door bekenden. (BRON: NU.NL)

Lees ook:

Relatie dilemma: Check je zijn telefoon wel of niet?

Dit artikel is eerder verschenen in de Viva.

Door: Suus Ruis