5 eerlijke redenen waarom mannen vreemdgaan

vreemdgaan

Vreemdgaan, het blijft een dingetje. Zelden (lees: nooit) loopt het goed af, of je nu bedriegt of wordt bedrogen, eigenlijk is het altijd verlies-verlies voor beide partijen. Waarom gaan we dan toch nog zo vaak vreemd? Vrouwen net zo goed, maar die kerels toch net iets vaker. Zie hier: vijf redenen waarom mannen vreemdgaan.

1. Mannen zijn stom

Uiteraard zijn er heus goede mannen out there, maar besef dat er twéé keer zo veel bad cops als good cops zijn. Die bad cops vinden het gewoon leuk om vrouwen te gebruiken. Ze zeggen wat we willen horen, doen beloftes en geven je het gevoel speciaal te zijn. Het ligt dus niet aan jou, maar aan hen 😉

2. Mannen zijn onzeker

Zoals we hierboven al zeiden, niet alle mannen zijn stom. Sommige zijn gewoon ontzettend onzeker. Het is heus niet dat-ie niets om je geeft. Juist wél, hij is alleen bang om je kwijt te raken. Of dat je vreemdgaat. Zó bang, dat hij besluit je voor te zijn. Yep, het is de meest onlogische en niet-handige oplossing ever, maar echt, het gebeurt. 

3. Mannen beseffen niet hoe goed ze het hebben

Het gras van de buren lijkt altijd groener. En hoewel dat the act of cheating niet goedpraat, gaan veel mensen vreemd omdat ze denken zo beter af te zijn. Dat is vrij sneu, want daarmee hebben de vreemdgangers vooral zichzelf. Ze maken een fout, komen erachter hoe dom die fout is en dan blijkt-ie ook nog eens onherstelbaar. Opnieuw, geen win-situatie te bekennen.

4. Mannen zijn zwak

Het mannenvlees is zwak. Misschien omdat mannen het vaak makkelijker hebben dan vrouwen. Ze kampen immers niet met menstruatieklachten, kunnen niet zwanger worden en hoeven dus ook geen bevalling te doorstaan. Fysiek mogen ze misschien sterker zijn, maar mentaal kunnen ze nog een hoop van ons leren. 

5. Mannen zijn schijterds 

Helaas is niet alle liefde voor eeuwig en altijd. Het pijnlijkst is het wanneer het gevoel voor de één vervaagt, terwijl dat voor de ander juist sterker wordt. Dat maakt de liefde zo’n ontzettend ingewikkeld psychologisch ding. Je kunt iemand immers niet vragen, dwingen, smeken om van je te houden, – we wish, Ryan Gosling, we wish – liefde is een keuze. Als hij ervoor kiest niet van je te houden, dan moet je dat accepteren en doorgaan. Het zou alleen aardig zijn als hij je dat gewoon eerlijk vertelt in plaats van vreemd te gaan. Maar goed, in the end ben je beter af zonder hem. 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Elite Daily | Beeld iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.