Eerste afspraakje

geroosterde venkel

Natuurlijk wil je dat je eerste afspraakje zo goed mogelijk verloopt. Om een goede indruk te maken, is het niet alleen raadzaam om er geweldig uit te zien, maar ook een goede start te maken. Met onderstaande tips zal dat laatste zeker geen probleem zijn!

Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Bepaal ruim van tevoren wat je gaat aantrekken, zodat je op de dag zelf niet nog een uur voor je kledingkast moet staan en je je uiteindelijk nog moet haasten. Ga nog even uitgebreid onder douche, poets je tanden en gebruik een lekker luchtje.

Tijd
Jij en je date zullen allebei toch wel een beetje kriebels hebben van de zenuwen. Kom dus zeker op tijd, want wachten op je eerste afspraakje brengt genoeg zenuwen met zich mee. Je maakt er ook geen goede indruk mee. Spreken jullie in een restaurant af of een andere publieke plaats, zorg er dan voor dat je tien minuten van tevoren op de afgesproken plaats bent. Spreek je af bij het huis van de ander? Dan is het beter om precies op tijd te komen. Als het goed is, is je date dan ook helemaal klaar.

Jezelf zijn
Doe jezelf niet anders voor dan dat je bent! Als hij of zij erachter komt dat je ‘nep’ bent, dan hebben jullie waarschijnlijk voor niets tijd en energie in jullie dates gestoken. Doe niet expres grappig en trek ook geen kleren aan die je normaal niet zou aantrekken. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!

Onwennig
De eerste minuten zullen altijd ongemakkelijk zijn. Je weet misschien niet wat je moet zeggen of hoe je jezelf een houding moet geven. Mannen kunnen het ijs breken door de vrouw complimenten te geven, maar overdrijf niet en zorg dat je het echt meent! Meestal is een complimentje toch wel vleiend. Probeer in het begin de onderwerpen neutraal te houden. Zo kunnen jullie een beetje aan elkaar wennen en later dieper ingaan op persoonlijke kwesties.

Vragen en luisteren
Wees oprecht geïnteresseerd in de ander. Dit kun je doen door vragen te stellen, zodat je genoeg te weten komt over de ander om een eerste indruk te vormen. Probeer dus niet de hele tijd over jezelf te praten. Wat ook werkt, is gemeenschappelijke interesses te ontdekken. Zo vallen er (hopelijk) geen onaangename stiltes. Probeer ook later in het gesprek op de antwoorden terug te komen. Je laat dan zien dat je geluisterd hebt naar wat de ander te vertellen heeft.

Afsluiting
Vaak weet je tijdens de eerste date al wel of jullie bij elkaar in de smaak vallen of niet. Maar de laatste indruk maak je toch op het einde van de date. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat je op niets moet rekenen. Hierdoor kunnen je verwachtingen alleen maar tegenvallen. Neem afscheid zoals je elkaar begroet hebt. Laat daarna alles bezinken en wie weet kun je jezelf klaarmaken voor een tweede date.