Eerste date: 6 tips voor succes


Eindelijk is het zover: jullie eerste date. Je hebt er misschien wel weken naar uit gekeken en kunt van de zenuwen niet stoppen erover te praten.

Dagen van tevoren denk je al na over je outfit, je droomt over jullie eerste zoen en durft stiekem al na te denken over een eerste vrijpartij. Wil het allemaal zo ver komen, gaat er natuurlijk wel een eerste date aan vooraf. Vrouwonline geeft je zes gouden tips!

Eerste indruk
Uit recent onderzoek blijkt dat je maar 12 minuten hebt om een goede indruk te maken. Een date let als eerste op je glimlach, frisse adem en oogcontact dus zorg dat je die drie dingen voor elkaar hebt.

Sta open
Staar je niet blind op die ene persoon en die ene date. Geef iedereen een kans – ook al voldoet iemand niet meteen aan jouw verwachtingen. Sta open voor iets nieuws en verruim je horizon. Wie weet waar je nog allemaal achter komt..

Originele date
Bedenk een leuke locatie voor jullie eerste date, maar wees niet te enthousiast. Wij adviseren deze dates, ze zijn nog goedkoop ook! Vermijd locaties waar je niet gemakkelijk met elkaar kunt praten, zoals de bioscoop. Je wil op zo’n eerste date natuurlijk alles van de ander te weten komen.

Veiligheid
Je weet nog niet wat voor vlees je in de kuip hebt, dus spreek nooit bij één van jullie twee thuis af. Zeker bij een blind date is dit geen goed idee. Zorg ervoor dat je met eigen vervoer gaat en afspreekt op een plek waar meer mensen zijn. Uiteraard zijn je vriendinnen op de hoogte van je date, maar herinner hen er nog even aan voordat je van huis weg gaat. Wat sex betreft: probeer altijd uit te spreken wat jouw gedachten hierover zijn, zo creëer je geen verkeerde verwachtingen.

Beauty
Een eerste indruk is belangrijk, dus grijp je kans je mooiste kant te tonen. Ga voor een natuurlijke look, een lekkere parfum en kies je kleding uit op basis van waar de date zich gaat afspelen. Remember: niet té sexy. Hij moet ook nog oog hebben voor wat je te zeggen hebt.

Keep it casual!
Houd het luchtig en probeer niet over dingen te praten die je verschrikkelijk vindt. Negativiteit schrikt af. Praat over positieve dingen en wees open en eerlijk. Ben je op zoek naar iets serieus? Maak dat dan meteen duidelijk.

Bron: C-date.nl

 

Meer weten over daten? Wij bevelen deze artikelen aan:

– 7 dingen die je niet moet dragen op een date

– Afknappers op een eerste date

– 8 tips voor een goedkope date

– Tips voor internet daten