Onderzoek: dít nummer garandeert succes op een eerste date

eerste-date

Je trekt je beste outfit aan, drinkt misschien thuis alvast een (één!) glas wijn zodat het gesprek straks misschien nét iets soepeler verloopt en kiest een locatie uit waar niet al teveel bekenden komen. Allemaal slim, maar als je hoopt op een tweede date speelt nog een andere factor mee die grote invloed heeft op de slagingskans.

Dat is namelijk…  de muziek.

 Stevie scoort het best

Dat ontdekten onderzoekers van de Canadese McMaster University. Ze lieten tijdens een speeddate 15 stellen naar verschillende soorten muziek luisteren. Wat blijkt: Stevie Wonder scoort het best. Om het nog specifieker te maken: het nummer Superstition doet het bijzonder goed tijdens een eerste date. Door de funky muziek ga je net iets soepeler (lees: sensueler) bewegen. De koppels voelen zich daardoor sneller aangetrokken tot elkaar en zijn happiger op een tweede afspraakje.

Naughty girl

Maak je geen zorgen over ingewikkeld voetenwerk of uitvoerige danspasjes. Als je op hetzelfde moment als je date beweegt met je romp, hoofd en schouders kweek je volgens de onderzoekers al een intiemere band. Onthoud: soul is goed. Nummers die ook goed scoorden zijn Naughty girl van Beyoncé en Lady Marmelade van Labelle. Dat ligt er inderdaad wel een beetje dik bovenop, maar zolang je niet besluit in het gezicht van je date te twerken, zal het wel loslopen.

 

David Bowie = mood killer

Dan zijn er ook nog nummers die je beter kunt bewaren voor een ander moment. ‘Space oddity’ van David Bowie blijkt een ware mood killer en ook ‘Comfortably numb’ van Pink Floyd zet je beter niet op voor de gezelligheid. Ook Simon and Garfunkels ‘America’ kun je skippen.

Superstition of niet: als je date de volgende keer Stevie op zet, is dat waarschijnlijk geen toeval.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: The Daily Mail | Beeld: iStock
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.