Eerste date? Vermijd dan het restaurant

geroosterde venkel

Als je plannen maakt voor een eerste afspraakje met iemand, kom je al snel uit op een hapje eten in een restaurant. Maar als je je date wil laten slagen, kun je toch beter iets actievers ondernemen, zoals bowlen.

Dat meldt lichaamstaal-expert Blake Eastman, oprichter van de Nonverbal Group, een onderzoeks – en onderwijsorganisatie in New York. Hij legt uit dat je een date beter kunt beginnen in een bar voordat je naar een restaurant gaat. Sowieso is het eigenlijk beter om als je date uit een activiteit bestaat. Bowlen is bijvoorbeeld een goed idee!

“Als je veel beweegt op een date, zal het eerder een succes zijn,” aldus Eastman tegen website Stylecaster. “Afspraakjes draaien om lol en plezier. Je merkt vaak dat op een goede date mensen veel bewegen.”

Lichaamstaal en oogcontact
Naast beweging is ook bewustzijn van je eigen gedrag en dat van je date erg belangrijk. Lichaamstaal is een belangrijk onderdeel van een liefdesleven, hoewel dit vaak onbewust plaatsvindt.

Volgens Eastman is het ook erg belangrijk dat je niet de hele tijd je date in de ogen kijkt. “Als je continu oogcontact hebt, bouw je geen natuurlijk contact op, want het is nep. Als je met je beste vriend praat, kijk je elkaar ook niet 100 procent van de tijd in de ogen. Het is eerder 80 of 90 procent,” aldus Eastman.

Voeg iets toe!
Ten slotte moeten singles op zoek naar een partner altijd ‘iets toevoegen’. Volgens Eastman moet je je date ervan overtuigen dat jij waarde toevoegt. “Het gaat erom wat je kunt toevoegen aan een gesprek. Wacht tot je het je veel van het gespreksonderwerp afweet en voeg er dan iets nuttigs aan toe.”

Bron: Daily Mail