Eerste date? Wees vooral aardig

vrouwen leven langer

Volgens dit onderzoek is aardig zijn de manier om een man voor je te winnen. Maar andersom werkt het net even anders.

Met een eerste date moet je niet te gewillig en beschikbaar zijn. Cool en een tikje mysterieus is het devies, toch? Niet als we de uitkomsten van dit recente onderzoek moeten geloven. Twee Amerikaanse en een Israëlische universiteit bundelden hun krachten om uit te vogelen of de ontvankelijkheid van een potentiële partner -in hoeverre de ander zich inleeft en interesse toont- bij een eerste date samenhangt met de mate waarin je hem of haar aantrekkelijk vindt. Wat bleek? Het leggen van een emotionele connectie doet het mannenhart sneller kloppen. Mannen vallen als een blok voor die aardige, attente vrouw die aan zijn lippen hangt en dingen zegt als ‘Ik begrijp je helemaal’. Maar bij ons vrouwen ligt het wat ingewikkelder.

I want you
Bij het onderzoek, gericht op hetero stellen, werden drie verschillende experimenten gedaan waaronder een face to face date en een chatgesprek. Bij mannen scoorden de vrouwen die als ‘ontvankelijk’ werden gezien het hoogst: ze waren vrouwelijker en aantrekkelijker. Ook wekten ze meer lustgevoelens op en geloofden mannen in een long term commitment. Basically doet aardig zijn en oprechte interesse het goed op een eerste date met een man.

Hard to get
Natuurlijk maken wij vrouwen het mannen niet zo makkelijk. Aardig zijn en openstaan kan namelijk zomaar een tegenovergestelde reactie oproepen, bij de eerste date tenminste. Er werd ontdekt dat sommige vrouwen huiverig worden van een aardige, attente man: hij wil vast heel graag sex. Of ze vonden hem kwetsbaar en verminderd dominant. En dat vinden we niet sexy en aantrekkelijk. Een tikkeltje hard to get leek het zelfs beter te doen bij een deel van de vrouwen.

Succes verzekerd
Wil je die eerste date een vervolg geven, dan zul je je als vrouw dus aardig en inlevend op moeten stellen. Terwijl mannen vooral niet te veel hun best voor ons moeten doen als ze ons nog een keer willen zien. Wat wij vrouwen toch willen, het blijft een raadsel…

Bron: www.spsp.org
Beeld: www.123RF.com