Eerste kus belangrijker dan eerste keer seks

geroosterde venkel

Je eerste kus kun je je waarschijnlijk nog goed herinneren. Of het nu op het schoolplein was of in de disco, die eerste staat in je geheugen gegrift. Dit in tegenstelling tot je ontmaagding.

Herinnering
We kunnen ons bijna alle details van dat de eerste kus, dat belangrijke moment, herinneren. Het is een levendige herinnering die je zo voor je kunt halen, maar bij de eerste keer seks blijkt dat een ander verhaal. De ontmaagding zetten we blijkbaar liever uit ons hoofd. Misschien ligt het aan het gestuntel in bed?

Verschil in sekse
Achter zoenen zit een hele theorie, want mannen en vrouwen kijken heel anders tegen een kus aan. Mannen zien zoenen meer als een manier om je broekje in te komen. Een zoen kan daarom voor een man oppervlakkig zijn, terwijl het voor vrouwen vaak meer betekent: vrouwen kunnen naar aanleiding van één zoen al een hele relatie uitdenken. Dit kan voor miscommunicatie zorgen.

Er is zelfs een boek over deze wetenschap geschreven. The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us van Sheril Kirshenbaum onthult het verhaal achter ‘de kus’.

Herinner jij jouw eerste kus nog?

Tip