Eerste lesbische Playboy

geroosterde venkel

De een na de andere bekende Nederlandse vrouw gaat voor het mannelijke publiek uit de kleren. Al jaren worden bladen vol vrouwelijk bloot vooral verkocht aan mannen. Althans, dat denken wij. Er blijken namelijk genoeg vrouwen te zijn die ook graag naar de beelden in Playboy kijken. Twee jonge meiden vonden dit ook en bedachten de allereerste lesbische Playboy: The Lesbian Issue.

Echte liefhebbers
Maartje Weijers en Lot Madeleine zijn de grote kracht achter de eerste lesbische versie van Playboy. Zij vroegen zich namelijk af of ze bij het blad wel wisten dat hun magazine ook graag gelezen en bekeken wordt door vrouwen. Daarom vonden zij het tijd voor een speciale editie: een unieke uitgave voor vrouwen die ook daadwerkelijk op vrouwen vallen. Het plan werd naar hoofdredacteur Jan Heemskerk gestuurd en hij hapte gretig toe. Het idee voor The Lesbian Issue werd geboren.

Wat vrouwen willen
Om er zeker van te zijn dat de lesbiennes de uitgave zouden waarderen, hield Playboy een grote enquête onder biseksuele, hetero- én lesbische vrouwen. Hierdoor hebben zij veel kennis en leuke feiten opgedaan en weten zij nu wat de vrouwen willen van het blad. Op de foto’s in The Lesbian Issue staan vooral lesbische vrouwen en de reportages richten zich op iedereen die van vrouwen houdt.

Feitjes
Uit de enquête kwam ook het opmerkelijke feit naar boven dat bijna 9 op de 10 biseksuele vrouwen seks met een dame lekkerder vinden dan met een man. Daarnaast duurt vrouwenseks langer en faken ze bijna nooit. Een naaktblad voor en door vrouwen lijkt hierdoor een steeds briljanter idee.

Sinds donderdag 2 augustus is het mogelijk The Lesbian Issue in Amsterdam uit de schappen te grissen!