Eieren en pindasaus

geroosterde venkel

Sommige dagen zijn bewust vegetarisch, andere juist uit drukke noodzaak gekroond tot vega-day. Geen tijd om naar de winkel te gaan, ook geen zin en bovendien een flinke deadline. Resultaat: eieren met pindasaus.

Eieren met pindasaus, voor 4:

4 biologische eieren
200 g biologische pindakaas
250 ml water, melk of kokosmelk
2 tenen knoflook
2 el ketjap
1 el donkere basterdsuiker
1 tl sambal manis of badjak

Kook de eieren hard. Doe de andere ingrediƫnten in een steelpan en verwarm al roerende tot een gladde saus. Laat de saus 5 minuten op laag vuur trekken en breng de pindasaus op smaak met zout en versgemalen (chili)peper. Houd de saus op laag vuur warm, voeg eventueel een extra scheutje water toe als de saus te zeer indikt. Pel de eieren en warm ze nog even mee in de pindasaus. Eventueel bestrooien met gefruite uitjes of seroendeng.

Wij aten er geurige rijst, komkommersalade en cassave kroepoek bij.