Elieve: ‘Schandaal gezocht’

Een celebrity daten, stoppen met eten of je aanmelden op Tinder. Wat doe jij na een break up? Elieve is een Turks/Nederlandse schrijver en zangeres uit Apeldoorn. Behalve een hopeloze romanticus, is ze vooral een perfectionist die volgens haar therapheut haar werk als copingmechanisme gebruikt.. Voor het eerst doet ze een boekje open over haar pogingen in de liefde #Loveafterlove met Elieve.

De telefoon stond roodgloeiend, haatreacties overspoelden mijn account, vrienden trokken me in twijfel en mijn ouders wilden praten: mijn eerste schandaal. Ik twijfelde geen seconde toen ik de video online zette, geparkeerd in de regen met een muziekje op de achtergrond. Alsof het iemand wat kon schelen dat ik een celebrity gedate had, ik zou toch heus geen krantenkoppen halen? De eenentwintigste eeuw bleek minder modern dan ik dacht en ik ging als minnares de bladen in. We vinden het stiekem fantastisch, nietwaar? Om iets te kunnen doorvertellen aan de keukentafel.

London Calling. Met een opmerkelijke kofferinhoud was ik het vliegtuig ingestapt, klaar voor het grote avontuur. Rode dubbeldekkers, hoge gebouwen, oneindige parken en mijn vlam natuurlijk. Hyper belde ik mijn beste vriend Ali, nog even en de waanzin kon beginnen. ‘Ik ben er!’ Gierend zaten we in de taxi omdat we de chauffeur hadden aangerand in het Nederlands. ‘Meneer, wat zit er in uw broek? Zijn we al in Essexsss?’ Nietsvermoedend had hij twee kleuters op de achterbank, 5 sterren voor het uithoudingsvermogen.

Het mocht de pret niet bederven, en dat deed het gelukkig ook niet

Terwijl Ali mijn nagels aan het lakken was, belde m’n date met een onverwachts voorstel. Een familiefeest – bij hem thuis – vanavond al – of ik het aandurf. A way to sell it. Oh, en als ik het fijn vond, was Ali natuurlijk ook van harte welkom. Sold. Dit keer zaten we heel anders in de taxi, stil en gespannen voor wat er komen zou. Na een zenuwslopende rit stapten we hand in hand uit en keken geïntimideerd naar de woning. Gigantisch. ‘Bel jij aan?’ ‘Nee, bel jij aan.’ ‘Het is jouw vriend.’ ‘Het is niet mijn vriend.’ ‘Waarom zijn we dan hier?’ ‘Omdat we niks beters te doen hebben?!’ ‘Godverdomme, bel aan!’ ‘Oké, oké.’ Dingdong. Zo een veertig familieleden in de deuropening, variërend van jong tot oud. Wat prijzen aan de muur voor zijn New York Times Bestseller en dan de diepste decolleté die mijn koffer te bieden had. Why, God, why? Het mocht de pret niet bederven, en dat deed het gelukkig ook niet. Al snel zaten we uitgezakt op de bank te midden van een groep Britse kakkers. In de ene hoek werden anekdotes uitgewisseld, in de andere werd er gegamed. In Ali’s hoek ging het vooral over eten en in ons hoekje zaten de stelletjes. Ranzig, I know. Na een geslaagde week, spraken we af dat onze volgende date in Mallorca zou zijn.

Ik heb het gemist om flink beledigd te zijn

Later bleek dat we Mallorca nooit zouden halen, maar wel de roddelpers. Hij werd gespot met Camila Cabello en ik gedoopt tot minnares. Wat een feest. Na mijn internationale faam als ‘mannenpikker’ leek het me beter me voorlopig even koest te houden. Ik trok me terug van social media en genoot van de radiostilte. Maar het kon niet voor altijd duren. Ik heb het gemist om flink beledigd te zijn en ben klaar voor een nieuwe titel.

Wil je Elieve beter leren kennen? Volg haar dan ook op Instagram, @elievemusic.

Lees ook Elieve’s vorige column:‘De Ex-Files’