Emotioneel vreemdgaan: reden voor een break-up?

emotioneel vreemdgaan

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: emotioneel vreemdgaan.

Net op het moment dat forummer Amoureux denkt dat haar achtjarige relatie weer in de lift zit, merkt ze dat haar vriend wel héél intensief contact heeft met zijn vrouwelijke collega. Als ze door de urenlange Whatsapp-gesprekken scrollt en leest dat de twee praten over ‘die broek waar haar billen zo mooi in uitkomen’, zet Amoureux haar vriend per direct de deur uit. Hij smeekt haar om terug te komen en is zelfs bereid zijn baan ervoor op te zeggen. Wat moet ze doen?

  • Tessvd31: “Je moet doen wat voor jou goed voelt. Ik zou het niet pikken en het definitief uitmaken als mijn partner dit zou doen. Ik wil alleen een relatie waarin ik mijn partner kan vertrouwen.”
  • ikkomernietmeeruit: “Heftig verhaal zeg. Ik snap de beslissing die je hebt genomen helemaal. Ik zit zelf in een flinke relatiedip en als ik erachter zou komen dat er zoiets speelt, zou ik dezelfde beslissing nemen. Maar hoe verder? Daar kom je denk ik pas achter als je het even laat rusten. Vertrouwen is de belangrijkste factor in een relatie, en die heeft hij nu dusdanig verpest dat dit een lastig punt zal worden in de toekomst.”
  • theemok2: “Ik zou op een rustig moment met hem gaan praten. Over wat dit met je doet, waarom hij die aandacht opzocht, wat hij mist in jullie relatie. Probeer dit zonder verwijten te doen, op een rustige manier. Als dat niet lukt, dan met een mediator erbij. Hij klinkt niet als iemand die nu direct in de armen van die andere vrouw valt, en als blijkt dat hij ook echt wil investeren in een toekomst samen, zou ik die kans wel nemen. Hoe moeilijk het in het begin ook zal zijn.”
  • Avalon-: “Als je al zo lang samen bent, vind ik het nogal een keuze om alles weg te gooien. Hij had dit nooit mogen doen, maar hij is niet fysiek vreemdgegaan en heeft ontzettende spijt. Ik begrijp heel goed dat je gekwetst en boos bent, maar ik zou er nog wel even goed over nadenken als ik jou was. Nu is alles heel vers en pijnlijk, maar misschien dat jullie over een tijdje kunnen praten over waarom hij die aandacht nodig had en hij de keuze heeft gemaakt om er niet met jou over te praten. Sterkte!”
  • Prins_Joe: “Zo raar is het niet dat je na een aantal jaren in je relatie wat aandacht van anderen zoekt, al is het maar om te weten dat je nog ‘goed in de markt ligt’ . Dus als er niets gebeurd is wat onoverkomelijk is, is even tot rust komen en dan nadenken hoe nu verder denk ik het beste advies.”
  • Mikadoos: “Ik geloof dat ik er geen vertrouwen meer in zou hebben, dus einde relatie. Maar het is natuurlijk aan jou hoe je hier en óf je hier mee verder wilt. Ik kan me heel goed voorstellen dat jij je enorm bedonderd voelt, en misschien is deze gang van zaken nog wel erger dan fysiek vreemdgaan.”
  • Kastanjez: “Ik heb liever dat mijn man op een dronken avond uit een nummertje maakt met een lekker wijf van wie hij de volgende dag de naam niet meer weet, dan dat hij mij moedwillig voorliegt en dergelijk contact heeft met een vrouw op wie hij verliefd is. Dat is niet ‘niet netjes’, dat is keihard bedrog.”
  • cappi: “Sorry, maar ik vind het altijd een beetje onrealistisch om te denken dat dit nooit kan gebeuren. Het is niet netjes van hem maar uiteindelijk is er niks fysieks voorgevallen.”
  • Eleonora-1: “Mijn ex deed dit een paar jaar lang met een ex-collega. Wat voelde ik me ontzettend dom. We gingen in therapie en ik dacht ook dat we er sterker uit zouden komen maar na een paar jaar deed hij het weer. Ditmaal ook met fysiek contact.”

Meepraten? Dat kan hier.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.