Erotiek in de middeleeuwen

geroosterde venkel

Op zaterdagavond 26 juni opent het Historisch OpenluchtMuseum haar deuren en kun je alle geheimen en vreemde gewoontes rondom erotiek in de middeleeuwen ontdekken.

Wat kun je verwachten?
In de middeleeuwen waren er al allerlei manieren om een geliefde het hoofd op hol te brengen. Vaak ging dit met een spannende dans. Tijdens deze bijzondere avond zal er dan ook opzwepende middeleeuwse muziek klinken, zodat bezoekers zich kunnen bekwamen in zwoele middeleeuwse dansen.

Maar er zijn deze avond echter nog meer mogelijkheden om de ware liefde te vinden en de middeleeuwse erotiek te ervaren. Zo kun je een echte flirtles volgen, de liefdesdokter raadplegen en heerlijke lustopwekkende hapjes en drankjes in de herberg proeven. Bovendien kun je leren hoe je op middeleeuwse wijze condooms moet maken van varkensdarmen (maar dit kun je natuurlijk ook overslaan!).

Klinkt interessant? Dan moet je de 26e zeker vrij houden want het is tevens één van de weinige gelegenheden waarbij je ook eens ’s avonds een museum kunt bezoeken.

Waar, wanneer, hoe laat en kosten?
Deze speciale opening vindt plaats in het Historisch OpenluchtMuseum in Eindhoven op zaterdagavond 26 juni. Het museum zal haar deuren die avond van 19:30 tot 00:00 openen.
Volwassenen betalen € 9,50 p.p. waarvan de 65+ers € 7,50 p.p. betalen.