Erotisch kerstcadeau (1 op de 10 Nederlanders doet het)

geroosterde venkel

De feestdagen is blijkbaar het moment om je partner eens extra te verwennen. 10,6 procent van de Nederlanders geeft zijn of haar partner juist dan een erotisch cadeau. Bovenaan het lijstje staat lingerie, gevolgd door seksspeeltjes en massage-middelen zo blijkt uit onderzoek.

Mannen geven vaker een erotisch getint cadeautje dan vrouwen. Van de respondenten* die hebben aangegeven een erotisch cadeau voor hun partner te kopen is 62 procent man. Mannen kiezen voornamelijk lingerie terwijl vrouwen bij voorkeur een seksspeeltje geven. De seksspeeltjes zijn vooral populair bij de leeftijdscategorie 35-44 jaar. Maar 5% van de vrouwen koopt speciale lingerie voor de feestdagen (tja, sorry mannen).

Inspiratie nodig? Welk seksspeeltje past bij jou

Het uitzoeken van een seksspeeltje gaat tegenwoordig over meer dan alleen het kiezen van een kleur. Zo moet je bij het kopen van een vibrator rekening houden met de vraag: wat kan hij allemaal? Gebruik ik ‘m alleen of samen? En natuurlijk: hoe lang en breed is hij? Maar heb je wel eens nagedacht over de volgende elementen van een sex toy?

1. Geluid
Laten we realistisch blijven: geen enkele vibrator is helemaal stil. Toch zijn er vibrators waarbij je niet bang hoeft te zijn dat de buren mee kunnen luisteren of je kinderen vragen gaan stellen. Meestal zijn kleine vibrators stiller dan grote. Ook produceren oplaadbare vibrators met ingebouwde batterij minder geluid dan vibrators waar je nog batterijen in moet stoppen. Dit komt doordat ze minder losse onderdelen hebben.

2. Materiaal
Heb je er weleens erbij stil gestaan wat materialen kunnen betekenen? De meeste dildo’s zijn van kunststof, maar soms worden ze gemaakt van organische materialen, zoals glas.

Een glazen dildo heeft als voordeel dat je ‘m kan verwarmen in de magnetron of een pan met warm water. Je kan hem ook koelen in de koelkast. Bovendien heeft het qua onderhoud niet veel nodig. Wassen met antibacteriële zeep is vaak voldoende, aangezien glas geen poreus materiaal is.

3. Gebruik
Sommige artikelen zijn voor vaginaal gebruik, andere voor anaal en weer andere als klem of bondage-artikel. Soms zul je verrast worden door de functionaliteit van een product. Een goed voorbeeld hiervan is de massager (bv de Mini Massager). Door deze op intieme zones te gebruiken, kun je zorgen voor subtiele of minder subtiele stimulatie.

 

De ervaren gebruiker van sex toys weet het eigenlijk allang: het gaat niet alleen om het uiterlijk van een speeltje. Er komt veel meer bij kijken, maar het belangrijkste is uitproberen en ontdekken. Zo doe je de meeste inspiratie op en leer je een product uiteindelijk het beste kennen!

*Het onderzoek onder 1.002 Nederlandse consumenten is in december 2013 uitgevoerd door Multiscope in opdracht van ActiePagina.nl.

Bron onderzoek: Kortingswebsite Actiepagina.nl