Rode oortjes: zo gezond is het om erotische boeken te lezen

erotische boeken

Kruip jij maar al te graag onder de dekens met een spannend verhaal, en verslind jij sexy stories voor het slapengaan? Blijf dat dan vooral lekker doen, want het lezen van erotische boeken is namelijk hartstikke gezond voor je.

Da’s weer eens wat anders dan porno kijken, niet waar? Laat die fantasie over dokter McDreamy maar de vrije loop.

Seksualiteit ontdekken

De fictieve wereld van erotica geeft je de vrijheid om je fantasieën te verkennen en te ontdekken wat jij opwindend vindt. Je kunt romans kiezen die de onderwerpen bevatten waarover je wilt fantaseren waardoor er een hele nieuwe wereld voor je open kan gaan op seksueel gebied. “Je voedt je erotische verbeelding, zodat je je geest opent voor nieuwe erotische mogelijkheden”, legt dr. Stephanie Buehler, erkend psycholoog en sekstherapeut aan Hello Giggles, uit. 

Het kan de relatie met je partner verbeteren

“Het lezen van erotische boeken helpt je om meer te weten te komen over wat je wilt en om dat aan je partner over te brengen”, zegt Rowett. Ze gelooft dat spannende boeken relaties kunnen versterken, omdat lezers leren hoe ze hun verlangens beter kunnen verwoorden. Praten over een opwindende scène uit het boek kan je inspireren!

Libido verhogend

Met een overvolle agenda en een eindeloze to do-lijst kan sex soms niet écht bovenaan je prioriteitenlijst staan. Het lezen van erotische boeken kan de uitkomst bieden. Want deze boeken prikkelen je wel, waardoor je misschien zonder dat je zin hoeft te ‘maken’, toch in bent voor die vrijpartij. ‘Je libido en verlangen naar seks met een partner nemen toe, wat het ontbrekende ingrediënt kan zijn als je seksleven op een laag pitje staat, zegt Rowett.

Stress verminderend

En da’s nog niet alles, want geregeld met je neus in een erotische roman duiken helpt om je stressgevoelens de baas te blijven. De fysieke reactie van het lichaam op stress en angst vertoont overeenkomsten met die van seksuele opwinding. Door erotische boeken te lezen kun je dit in je voordeel gebruiken, want het kan de negatieve stressgevoelens ombuigen tot meer positieve gevoelens. En dus je stressgevoelens verminderen. Lekker blijven lezen in die boekjes, dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief
Bron: Hello Giggles | Beeld: iStock
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.