Erotische contacten via Facebook

Mensen hebben behoefte aan intieme contacten. Maar we hebben het allemaal druk. Dus waar kom je die contacten tegen? Op Facebook! De sociale netwerksite is voor één op de tien mensen een goede plek om erotische contacten op te doen.

Spannende date
Dat blijkt uit een onderzoek onder 5.760 mensen in tien Europese landen en Brazilië. Het onderzoek naar seksuele trends en behoeften werd uitgevoerd door C-Date. Het toont ook aan dat Nederlanders terughoudender zijn met het zoeken van een spannende date op internet dan inwoners van andere landen. Slechts vijf procent geeft aan wel eens op zoek te gaan naar erotische contacten via Facebook.

Verschillen
De resultaten laten veel verschillen tussen de landen zien. Brazilianen zijn ontzettend goed in spannende dates via het internet. Achttien procent van hen gebruikt social media om erotische contacten te vinden. Ook Italianen, Noren en Oostenrijkers geven toe vaak op zoek te gaan naar intieme dates op Facebook.

Nederlanders bungelen helemaal onderaan de lijst. Dit is vreemd, want Nederland behoort tot één van de landen met de meeste social media-gebruikers.

Vreemdgaan?
Een groot deel van de mannen (64%) beschouwt online flirten niet als vreemdgaan. Slechts 36% van de vrouwen vindt dit. Mannen gaan dan ook vaker op zoek naar een avontuurtje via Facebook (15%) dan vrouwen (5%).

Zoek jij wel eens erotische contacten op Facebook of andere sociale media-sites?