Exit de ex: contact verbreken of niet?

vrienden met ex

Elke donderdag delen we een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: contact met je ex.

Exen, het blijft een gevoelig onderwerp. Anoniemvrouw21 heeft moeite met het dagelijkse contact dat haar vriend na 4,5 jaar nog steeds heeft met zijn ex. Ze heeft van alles geprobeerd: het bespreken met haar vriend, het gesprek met de ex aangaan, praten met een psycholoog, maar niets werkt. Ze blijft onzeker.

Beeld iStock
  • Minnimouse: “Ik hoef ook geen vent die zo intensief contact heeft met een ex. En dat heeft niets met jaloezie te maken.”
  • Marana_: “Wat is er zo vreselijk aan dat hij vriendschappelijk contact heeft met zijn ex? Ze waren al lang uit elkaar voor jij in beeld kwam, dus ze is geen concurrente, toch?”
  • anoniem04052016: “Als er geen kinderen zijn, zou ik het onacceptabel vinden. Dagelijks contact met je ex? Dan is het nog niet afgesloten.”
  • Poosje81: “Ze zijn niet voor niets exen. Als ze nog gek op elkaar zouden zijn, zouden ze gewoon nog bij elkaar zijn.”
  • hamerhaai: “Als ze elkaar echt relatiemateriaal vonden, hadden ze nu wel een relatie. Hij heeft voor jou gekozen, dat zegt toch genoeg? In dit geval ligt het probleem waarschijnlijk toch echt bij jou. Het maakt niet uit wat anderen zeggen, jij blijft je onzeker voelen.”
  • Arielle: “Tussen dagelijks contact en een vriendschap verbreken, zit nogal wat. De nieuwe vriendin van mijn kon ook niet goed met onze vriendschap omgaan, terwijl het echt niet meer was dan dat. Wij hebben toen het contact beëindigd, omdat het voor haar zo’n issue was. Hij was heel gelukkig met haar en ik had geen zin om een soort stoorzender te zijn.”
  • Sugarmiss: “Als met de ex net zo veel wordt gedeeld als met de partner, zou ik het gevoel krijgen er alleen voor de sex te zijn. Wat moet hij zo nodig dagelijks met haar bespreken wat hij niet bij jou kwijt kan? Als partner wil je je toch een beetje speciaal voelen. Daarbij: een vriendschap tussen mannen en vrouwen moet altijd maar kunnen, omdat je anders als jaloers, truttig of ouderwets wordt bestempeld. Toch zijn op die manier al veel relaties aan hun eind gekomen, omdat ze toch in bed belandden met hun ‘oh, het is alleen maar vriendschap’.”
  • madeliefje333: “Als mijn vriend dagelijks contact zou hebben met zijn ex, zou ik daarop afknappen. In jouw geval was ik er al lang mee gekapt. Ik zou gewoon geen interesse meer hebben. Zoek de schuld toch niet zo bij jezelf.”