Experimenteren met SM is hot

Of het komt door het succes van de boekenreeks Fifty Shades of Grey is niet helemaal duidelijk, maar feit is wel dat meer dan de helft van de Nederlanders weleens geëxperimenteerd heeft met sadomasochisme, beter bekend als SM. Casual dating-site C-date deed onderzoek in tien Europese landen en Brazilië onder ruim 41.000 mensen.

Flink deel
Van alle deelnemers zegt 58% dat ze weleens aan SM gedaan hebben. Dit houdt het ten minste vastgebonden zijn tijdens sex in. In Nederland was dit percentage iets lager, namelijk 48%, maar toch ook een flink deel!

Meer vrouwen dan mannen
Opmerkelijk is dat in alle landen meer vrouwen dan mannen zich laten verleiden tot deze extremere vorm van sex. Ook in Nederland is dat zo, al is het verschil niet zo heel groot: 50% tegenover 48%. Ook worden we avontuurlijker in bed: het zijn voornamelijk de jongere mensen die aangeven wat ruigere sexvarianten te hebben geprobeerd.

De datingsite vroeg ook aan haar leden of ze ooit met SM te maken hebben gehad. 15% zei daarop ‘ja, sex is geen lol aan zonder pijn’, 29% vindt het prima als het niet verder gaat dan vastbinden en 42% ziet het zelfs helemaal niet zitten.

Vijftig tinten
Het boek Vijftig tinten grijs is een wereldwijde bestseller en SM speelt in dit boek een nadrukkelijke rol”, zegt Aude Creaveau, senior PR-manager. “We waren naar aanleiding van het succes van het boek en de discussie erover in de media benieuwd hoeveel mensen hebben geëxperimenteerd met SM.”