Faken tegen overspel

geroosterde venkel

Over het vrouwelijke orgasme lijkt men nooit uitgepraat. Als vrouw is het helaas nou eenmaal niet zo makkelijk om klaar te komen als voor mannen. Het vergt wat oefening, maar dan heb je uiteindelijk ook wat.

Tenzij je er als vrouw voor kiest om je orgasme te faken. Net doen alsof je een heerlijk hoogtepunt beleeft, maar in werkelijkheid achter blijven met een onbevredigd gevoel, dus. Dit blijkt vaker te gebeuren dan je denkt: volgens Viva vertoont de helft van de vrouwen weleens haar beste acteerkunsten in bed.

Verlatingsangst
Ook Amerikaanse cijfers tonen aan dat het om dit hoge percentage gaat. Bovendien blijkt daaruit dat vrouwen faken met een reden: zij zijn onzeker in hun relatie en bang dat hun man hen verlaat! Een onderzoek onder 453 Amerikaanse vrouwen tussen de 18 en 46 jaar met een lange relatie laat zien dat vrouwen doen alsof ze klaarkomen, zodat hun partner zijn heil niet bij een ander zoekt.

Vrouwen die denken dat hun partner het type is dat weleens vreemd zou kunnen gaan, faken hun orgasme vaker. Waarschijnlijk om de mannen een goed gevoel te geven en bij hen de indruk te wekken dat ze een perfect seksleven hebben. Dus waarom overstappen naar een ander?

Werk aan de winkel
Mannen: als je vrouw haar orgasme faket, voelt ze zich dus onzeker over jouw loyaliteit aan haar. Of, wat ook erg logisch klinkt, er schort wat aan je bedprestaties. Sowieso is er in beide gevallen werk aan de winkel.

Vrouwen: laat jouw seksgeluk niet ondersneeuwen! Ook jij hebt recht op je orgasme. Als je man echt van je houdt, wil hij graag dat jij net zo van de seks geniet als hij. En dan zal hij met alle liefde willen aanhoren hoe hij jou die ultieme climax kan bezorgen. Dus ook voor jullie: werk aan de winkel.