Favoriet standje van de mannen: Cowgirl

Mannen en seks. Er is al een hoop over gezegd en onderzocht. Het mannenblad Esquire vond het tijd voor weer een nieuw onderzoek. Ze vroegen 522 mannen het hemd van het lijf over seks!

Favoriete standje
De meningen zijn erg verdeeld over het favoriete standje van de mannen. Met 30% van de stemmen is de cowgirl (vrouw bovenop met de gezichten naar elkaar toe) het populairst. Ook missionaris is een geliefd standje, 28% van de mannen kiest dit is als lekkerste standje. Doggy style komt op plek drie, 26% vrijt het liefst op z’n hondjes. Staand vrijen, lepeltje lepeltje en de omgedraaide cowgirl kregen minder dan 5% van de stemmen.

Goed seksleven?
Zijn de mannen tevreden met hun seksleven? Ook hier zijn de meningen flink over verdeeld. Het grootste gedeelte van de mannen is erg tevreden met zijn seksleven, maar ook een flink aantal mannen geeft zijn seksleven slechts een 1! Opvallend is dat getrouwde mannen vaker erg tevreden zijn met hun seksleven dan single mannen.

Vreemdgaan
Ruim een derde van de mannen zegt tijdens zijn relatie seks gehad te hebben met een andere vrouw. 11% van hen heeft seks gehad met één andere vrouw en maar liefst 13% geeft aan twee tot drie andere sekspartners gehad te hebben! De overige 10% maakt het nog bonter. Tijdens hun relatie hebben ze met meer dan vier andere vrouwen het bed gedeeld.

Condoomgebruik
Hoe zit het met het condoomgebruik van onze mannen? Slechts 34% gebruikt regelmatig een condoom tijdens de seks. Het grootste gedeelte van de mannen (56%) vindt het niet nodig een condoom te gebruiken omdat ze een vaste sekspartner hebben. De andere 10% heeft geen vaste sekspartner, maar houdt er echt niet van om condooms te gebruiken.

Aantal sekspartners
Mannen kunnen er wat van. Bij het onderzoek konden de mannen zes categorieën kiezen om aan te geven hoeveel bedpartners ze gehad hebben. Bijna een vierde van de mannen (23%) geeft aan met twee tot vijf vrouwen het bed te hebben gedeeld. 22% van de mannen heeft meer dan 20 sekspartners op zijn lijstje staan, nog eens 16% tussen de 11 en 19 en 21% tussen de 6 en 10. Vijf procent gaf aan nog geen sekspartner te hebben gehad en 13% heeft slechts met één vrouw het bed gedeeld.

Had jij deze cijfers verwacht?