Feestdagen eenzaamste dagen voor singles

geroosterde venkel

Het online magazine Singlessite.nl heeft onderzoek gedaan naar de feestdagen van 750 vrijgezellen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst driekwart van de vrijgezellen Kerst en Oud & Nieuw de meest eenzaamste dagen van het jaar vindt. Ze zouden het liefst naar een exotisch oord vertrekken – als zij geen familieverplichtingen hadden.

Eenzaam
Oud & Nieuw is voor een derde van de vrijgezellen het eenzaamst. Voor 21 procent zijn dit de kerstdagen. Een nieuwe liefde is het grootste gemis tijdens deze dagen. Ook geen compleet gezin (19 procent), ex-partner (9 procent) en de kinderen die de feestdagen bij de ex-partner doorbrengen (7 procent) worden erg gemist. Een kerstboom geeft meer dan de helft van de vrijgezellen gelukkig wel een beetje een kerstgevoel.

Speurtocht naar liefde
De meeste singles gaan met de feestdagen naar hun familie of vrienden. 20 procent blijft echter alleen thuis om een eenzame kerst te vieren. Het is daarom niet zo vreemd dat veel vrijgezellen al voor de feestdagen op zoek gaan naar hun ware Jacob.

Vaak doen singles dit door zich in te schrijven op een datingsite, vaker op stap te gaan, activiteiten te ondernemen voor singles en vaker mensen aan te spreken in de supermarkt, sportschool of in een café. Een weekendje weg of een singlevakantie kan ook nog wel eens een liefje opleveren.

Jaloezie
Als je single bent, is het niet leuk als stelletjes elkaar Gelukkig Nieuwjaar zoenen terwijl jij daar maar een beetje bij staat, vinden de meesten. Ook is het voor hen minder leuk om continu koppels tegen te komen die, met of zonder kinderen, stralen van geluk.

Feesten
Samen zijn met familie is echter ook niet wat de vrijgezel wil, dit blijkt dan ook een van de meest vervelende aspecten van de feestdagen te zijn. Het liefst vluchten ze weg door op vakantie te gaan, maar ook thuis een feest geven, lekker stappen en straalbezopen worden scoren hoog.

Toch blijft 12 procent het liefst alleen thuis, zodat ze niemand hoeven te zien en ze gewoon hun eigen dingen kunnen doen. Ook een escort of gigolo maken een hoop goed tijdens de feestdagen.