Feiten en fabels over zwangerschap & sex

zwanger sex


Weetjes Woensdag brengt je elke week de meest interessante en vreemde feiten op het gebied van sex & relatie. Vandaag kom je van alles te weten over zwanger zijn en sex.

Tijdens je zwangerschap treden er allerlei veranderingen op in je lichaam en dat heeft ook gevolgen voor je sexleven.

Blijf van mijn lijf!

Feit: tijdens de eerste drie maanden van je zwangerschap heb je weinig zin in sex.

Dit geldt voor veel vrouwen en is heel normaal. Tijdens de eerste drie maanden heb je vaak last van typische zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, overgeven, vermoeidheid en gevoelige borsten… Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor je sexleven! Don’t worry, bij de meeste vrouwen slaat het vanaf de vierde maand compleet om!

Ik wil meer, meer, meer!

Feit: zwangere vrouwen zijn dol op sex.

De meeste vrouwen krijgen rond de vierde maand van de zwangerschap juist veel meer zin. Door de hormonale veranderingen worden je vagina en clitoris beter doorbloed. Dat stimuleert je zin in sex. Ons advies: leef je uit en geniet ervan!

Hij wil niet meer!

Fabel: een man vindt zijn zwangere vrouw niet meer seksueel aantrekkelijk.

Het kan zijn dat zijn sex-drive inderdaad wat minder is, maar dat betekent niet dat hij je niet meer aantrekkelijk vindt. Het heeft meer te maken met dat hij bang is om jou en jullie kindje pijn te doen. Praat er met hem over en leg hem uit dat jij nog steeds behoeften hebt!

Doet het de baby geen pijn?

Fabel: door penetratie beschadig je het kind

Het is een soort oerangst van een man: de angst dat hij door penetratie het kind beschadigt. Op zich natuurlijk begrijpelijk, maar niet waar. Sorry mannen, jullie hebben echt niet genoeg in huis om het kindje in de buik te bereiken, laat staan te beschadigen. De baby zit perfect beschermd in de baarmoeder.

Klaarkomen gevaarlijk?

Fabel: door klaarkomen kun je weeën opwekken.

Het kan zijn dat je door klaarkomen een raar gevoel in je buik krijgt, dat lijkt alsof je lichte weeën hebt. Wat je voelt is het samentrekken van je baarmoeder en dit kan geen kwaad. Het is een normale lichamelijke reactie en zorgt ervoor dat je baarmoeder in goede conditie blijft. Blijf je toch twijfelen, ga dan naar je huisarts.

Sex met een dikke buik

Als je buik dikker wordt, zul je wel creatiever moeten zijn met standjes. Als er te veel druk op je buik komt, is dat natuurlijk niet prettig. Wat zijn fijne standjes? Veel vrouwen vinden het prettig om bovenop te zitten of lepeltje lepeltje te vrijen.

 

Nog meer weetjes weten? Bekijk deze artikelen:

– Feiten en fabels over relatiebreuken

– Wonderlijke feiten over orgasmes

– Feiten over masturberen