Feiten en fabels over relatiebreuken

geroosterde venkel


Weetjes Woensdag brengt je elke week de meest interessante en vreemde feiten op het gebied van sex & relatie. Vandaag kom je van alles te weten over relatiebreuken!

Het is niet te ontkennen dat een relatiebreuk of scheiding altijd zwaar zijn, maar er bestaan ook veel misverstanden rondom het onderwerp.

1. Emotie-eten:
Romantische komedies en series laten ons geloven dat we na een een breuk gelijk naar een pot Ben&Jerry-ijs grijpen. Onderzoek wijst echter uit dat de meeste vrouwen een fles wijn ontkrukken. Ook chocolade was een populaire comfortfood.

2. Dik worden:
Door al dat gesnack is het makkelijk om aan te nemen dat gewichtstoename en relatiebreuken hand in hand gaan, maar dat is niet helemaal waar. Slechts 7 procent zeiden dat ze een paar pondjes aankwamen na de breuk. Sterker nog, 35 procent gaf aan dat ze gemotiveerd waren om af te vallen.

3. Sex met je ex?
Met je ex-lover in het bed duiken? Nooit, dacht 81 procent. De beste manier om een gebroken hart te helen was volgens de meesten sporten, winkelen en leuke dingen doen met vrienden.

4. Vrienden blijven:
Wanneer je samen hebt besloten dat het beter is om uit elkaar te gaan, is het misschien te abrupt om elkaar helemaal niet meer te zien. Daarom blijven sommigen exen vrienden. Helaas stuit je snel op het probleem dat je op sociale media met je vervanger geconfronteerd kan worden. Meer dan 75 procent voelt een steek van jaloezie als ze zien dan hun ex-geliefde over hem/haar heen is. Je kunt dus beter afstand houden.

5. Over je ex heen komen. 
Om even in je oren te knopen: het uitpraten met je ex, eten en ex-sex zijn de minst effectieve manieren om een gebroken hart te helen.

Bron: YourTango