Feng Shui in de slaapkamer

geroosterde venkel

Adviesbureaus voor deze Chinese kunst schieten als paddestoelen uit de grond. De Feng Shui theorie is behoorlijk complex maar kan, volgens deskundigen, met kleine praktische veranderingen een enorm verschil uitmaken voor de harmonie in je leven. Feng Shui blijkt ook voor ons liefdesleven van onschatbare waarde. De Chinezen geloven dat mensen, levende wezens, de wereld en alles wat zich daarop bevindt, verbonden zijn door een stroom van universele energie. Deze stroom noemt men Ch’i. Als deze stroom optimaal door je omgeving beweegt, beïnvloedt hij je leven op een positieve manier. Voor ons liefdesleven geldt: Als je slaapkamer in harmonie met jou is, zal de energie die daardoor wordt opgewekt jouw seksleven verrijken. Om de hele Feng Shui theorie hier uit te leggen voert te ver. Daarvoor zul je toch een deskundige of een goed boek moeten raadplegen, maar enkele aspecten willen we toch meegeven.

Een kleine spoedcursus:
 
Maak een plattegrond van je slaapkamer waarbij je de belangrijkste toegangsdeur naar beneden richt. Leg hier het eeuwenoude bagua-schema overheen. Je slaapkamer wordt zo opgedeeld in hoeken met bepaalde symbolische namen.

Bij Feng Shui draait het er vervolgens om de objecten in je kamer zo in te delen en aan te passen dat de eigenschappen die bij de verschillende hoeken genoemd staan optimaal worden benut.
Kijk hier voor het bagua-schema


 

Kristallen, sierstenen en kaarsen
Kristallen, sierstenen en kaarsen bevatten volgens Feng Shui veel energie. Elke steen of kaars heeft bovendien haar eigen betekenis en uitwerking. Je kunt ze per Bagua-gebied toepassen. Om de liefde te stimuleren kun je bijvoorbeeld een rozenkwarts, roze toermalijn of kunziet in het watergebied van je slaapkamer zetten. Zijn deze stenen niet verkrijgbaar, brand dan regelmatig een roze kaars in dit gebied. Voor expressieve en seksuele liefde kun je een kornalijn, granaatsteen of bloedsteen in het Meergebied van je slaapkamer zetten of een donkerrode kaars gebruiken. Twijfel je daarentegen of je partner en jij op elkaar zijn afgestemd of wat je eigenlijk wilt uit je relatie. Leg dan een diamant, seleniet of kwartskristal in het Vuurgebied of brand hier helder witte kaarsen

Nog wat algemene tips:
Een slaapkamer is om te slapen en te vrijen. Zorg dan ook dat er geen andere functies insluipen. Geen rommelig bureau of wasmanden die rondslingeren. Gebruik bij de inrichting van je kamer alleen natuurlijke materialen. Dit bevordert de energiestroom. Dus katoen, wol, hout en glas in hun oorspronkelijke tinten. Synthetische materialen stralen een negatieve energie uit.

Aanbevolen literatuur:
Feng Shui voor minnaars, door S. Bartlett
Feng Shui harmonie in liefde en partnerschap + wenskaarsenkit, door G. Sator