Fetisj Friday: Opwindende ontvoering

geroosterde venkel


Stel je voor: je loopt ’s nachts door de stad en plotseling stopt er een busje voor je neus. De deuren worden open gesmeten en voordat je het weet, lig je vastgebonden en geblinddoekt achterin. De angst maakt dat je moeilijk ademt en voordat je bewusteloos raakt, snap je nog dat je tegen je wil wordt meegenomen. Een ware nachtmerrie! Of niet? Voor sommige mannen en vrouwen is het namelijk de ultieme fantasie: ontvoerd worden.

Ontvoering

Een fetisj is ook te omschrijven als een seksuele fantasie die verder gaat dan het gangbare. Een onconventionele handeling zoals ontvoering bijvoorbeeld. Daar waar velen de angst hebben om meegenomen te worden, is er een klein groepje mensen dat natte dromen krijgt van het idee om zomaar van straat geplukt te worden en vervolgens sex te hebben met zijn of haar ontvoerder. Dit erotische spel wordt veelal in de buitenlucht uitgevoerd. Buitenstaanders begrijpen echter niet altijd wat er aan de hand is.

Waarom is ontvoering geil?

Het ‘waarom’ is voor iedere persoon verschillend. De meest algemene reden is het feit dat ontvoering spannend is: je wordt als hulpeloos slachtoffer meegenomen naar een plek die je niet kent. De spanning wekt erotische gevoelens op en omdat je weet dat het allemaal niet echt is, voel je je veilig. Dat veilige gevoel maakt het mogelijk dat je lichaam überhaupt in een erotische staat kan komen te verkeren. Onderwerping speelt hierin, net als bij BDSM, een grote rol. Wanneer je ogen afgedekt zijn, draaien je zenuwen bovendien overuren. Hierdoor wordt elke aanraking intenser ervaren. Ook het opgewonden worden van een nagespeelde verkrachting speelt hierin mee, maar daar komen we een andere keer op terug.

Ervaring

Erika (39): “Ik was nog vrij jong en onervaren toen ik voor het eerst een film zag waarin een vrouw werd ontvoerd. Een brute gebeurtenis, waar ik toch opgewonden van werd. In eerste instantie snapte ik mijn gevoel niet en probeerde ik er niet meer aan te denken. Maar steeds vaker, ook tijdens het masturberen, dacht ik aan wat ik had gezien. Bij mijn tweede vriend was ik helemaal op mijn gemak, waardoor ik durfde te vragen of hij mij wilde vastbinden en blinddoeken tijdens de sex. Dit vond hij ook wel kinky en inmiddels zijn we alweer 10 jaar verder. Mijn vriend houdt onze seksuele ervaringen samen graag binnenshuis, ik heb de behoefte ook buitenshuis mijn grenzen op te zoeken. Zo kwam ik via internet terecht op een website waar mensen afspreken om wat meer extremere vormen van sex uit te proberen. Mijn eerste (geplande) ontvoering stond vast. Op 10 maart 2009 reed ik met mijn Fordje naar een afgelegen parkeerplek, waar ik door twee “vreemden” uit mijn auto werd gesleurd. Wat daar gebeurde, was zo ontzettend erotisch en spannend, dat ik niet meer langs die plek kan rijden zonder opgewonden te raken.”