Flirt-special

geroosterde venkel

Daarom hier een heel artikel gewijd aan al het goede van flirten!

Zo gauw de zomer zich aandient worden we losser en gaan we meer flirten. Een Nederlandse enquête toont aan dat we liever en meer flirten in de zomer. Vooral singles flirten er dan graag op los. En die genieten dan ook met volle teugen van het flirten. Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen ’s zomers liever single zijn, om de handen vrij te hebben om te flirten.

Flirten is gezond
Wist je dat flirten heel gezond voor je is? Het is een klassieke winwin situatie: Je gaat flirten of er wordt met je geflirt omdat je je goed voelt en je er goed uitziet. Daardoor besteed je meer aandacht aan jezelf, waardoor je nóg beter gaat voelen.
Al met al ben je dus heel gezond bezig.

Afvallen dankzij flirten
Ook erg leuk om te weten: met flirten verbrand je veel calorieën! De voorbereidingen (optutten) en het flirten zelf (gesprekje voeren enz.) kosten enorm veel energie. Da’s mooi meegenomen!

Zelfvertrouwen groeit
Bovendien krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost van flirten. Positieve aandacht doet (blijkbaar) wonderen. Omdat flirten vrij onschuldig is, vinden de meeste mensen trouwens dat je ook als je al een relatie hebt, best mag flirten, dus ook de ‘gebondenen’ onder ons mogen hun zelfvertrouwen lekker flirtend opkrikken.

Favoriete flirtplekken
Trouwens, om lekker te flirten hoef je niet per se de stad in of gaan stappen. De meest favoriete flirtplekken zijn de file, het kantoor én de supermarkt.

Filmpje
“Onze hersenen flirten altijd”
Wetenschapsjournalist Mark Mieras legt uit hoe dat zit!