Flirten op de werkvloer: zo doe je dat

geroosterde venkel

We brengen vaak meer tijd door op ons werk dan thuis. En ja, soms worden we ook verliefd op de werkvloer en hebben we er sex. Hoe pak je dat aan? Ria Harmelink schreef er een boek over en geeft ons 4 tips.

Ria interviewde mensen die sex hadden op de werkvloer en het verhaal van Julia zal de lezers rode oortjes bezorgen. Ze werd head over heels verliefd op haar leidinggevende – hij was getrouwd en had kinderen. Het begon met onschuldig flirten, maar de overleggen duurden langer en gingen minder over werk. Ze hadden het ineens over naar het werk gaan zonder ondergoed aan.

Of Julia dat durfde? Ze zei van ja en de volgende dag vroeg haar baas in de lift of hij mocht voelen of ze geen ondergoed aan had. Hij deed het, ze wisten niet hoe snel ze in een leeg kantoor moesten komen en het hek was van de dam.

Éven overleggen
Ria zegt dat het logisch is dat er relaties op de werkvloer ontstaan. “We leven in een 24-uurseconomie en hebben ook contact met onze collega’s buiten de reguliere werkuren om. Nog even samen de presentatie doornemen die je de volgende dag moet doen, even mailen over de vergaderpunten, enzovoort. Dus hoe gek is het dan dat je daar iemand ontmoet waarop je verliefd wordt?”

Zeker in het begin van een relatie gebeurt het regelmatig dat er op kantoor gesekst wordt, zegt Ria. “Het duurt altijd wel even, zo blijkt uit mijn boek, maar als het dan zo ver is gaan alle remmen los.”

Wessel (pseudoniem) zegt in Ria’s boek dat ze steeds meer risico’s namen. Bellen met klanten en onderwijl seksuele handelingen verrichten…

Maar wie sex op het werk wil, moet eerst flirten. Hoe pak je dat aan?

Ria geeft 4 tips:

1. Gebruik je ogen

Die spelen een belangrijke rol bij het flirten. Werp trage, langdurige blikken en houd je hoofd daarbij een beetje schuin. Dat is sexy.

2. Raak de ander ‘per ongeluk’ aan
Dat betekent een hand licht op de arm van de ander laten rusten, of een speels duwtje geven, of met jouw schouder de schouder van de ander lichtjes aanraken, of een zogenaamd pluisje van de kleding van de ander pakken.

3. Raak jezelf aan
Dat hoort ook bij het flirten. Strijk over je wang, raak je lippen aan, plaats je handen op je heupen, speel met de bovenste knoopjes van je bloes of jurk. Zo trek je de aandacht van de ander.

4. Gebruik je stem
Ga in ieder geval niet zwoel praten, dat is eerder lachwekkend dan opwindend. Er zijn ook geen lijstjes met zinnen die wel werken. Zorg dat je in gesprek komt en praat over gewone, algemene zaken, langzamerhand maak je dan wat ondeugende opmerkingen over en weer en deel je wat geheimpjes.