Food beïnvloedt je mood: 9x eten als afrodisiacum

eten afrodisiacum

Food heeft invloed op je mood. Niet alleen kan je blij worden van lekker eten, sommige voedingsmiddelen hebben zo veel impact op je lichaam dat ze je state of mind kunnen veranderen.

De vitamines A, B, D, E, K en mineralen fosfor, calcium, jodium, zink en ijzer hebben bijvoorbeeld een stimulerende uitwerking op je libido. Met deze 9 voedingswaren kun je je avond behoorlijk opspicen. Let’s get it on!

Oesters

Oesters zijn misschien wel het meest bekende afrodisiacum. De zeevrucht is rijk aan fosfor, zink en proteïnen. Bovendien zitten er flavonoïden in oesters; stoffen die de voortplantingsorganen zouden stimuleren.

Probeer dit recept voor oesters met hartvormig brood eens.

Vijgen

Van vijgen weten we al langer dat ze lustopwekkend zijn. Vijgen eten verhoogt het libido en het seksuele uithoudingsvermogen omdat ze veel aminozuren bevatten, nodig voor de aanmaak van dopamine.

Wat dacht je van vijgen met geitenkaas en portsiroop?

Cacao

Cacaobonen bevatten cafeïne, theobromine en het chemische afrodisiacum fenylethylamine. Al eeuwen wordt cacao gebruikt om de seksdrift een beetje te stimuleren. Azteekse prostituees werden zelfs betaald in cacaobonen.

Asperges

In Frankrijk kreeg de bruidegom in de 19e eeuw asperges voorgeschoteld om goed te presteren tijdens de huwelijksnacht. Asperges zijn rijk aan vitamine A, C, B6, kalium, fosfor, calcium en foliumzuur. Dat laatste geeft de productie van histamine een zetje, en dat kan helpen om een orgasme te bereiken.

Wie weet is dit recept voor aspergerolletjes in bieslookomelet iets voor jou?

Knoflook

Ook knoflook wordt als zinnenprikkelend middel gezien. Zowel de Grieken en Romeinen als minaars in oosterse culturen zwoeren bij knoflook voor passionele en seksuele krachten. Knoflook heeft een positieve invloed op de bloedsomloop in het lichaam, dus we kunnen ons er iets bij voorstellen.

Irritant he, dat je handen stinken na het snijden van knoflook? Zó worden ze weer fris.

Pompoenpitten

Pompoenpitten bevatten zink en dat is een belangrijke stof voor de aanmaak van testosteron. Voor mannen is dat hormoon een van de belangrijkste drijfveren van het libido, maar ook voor vrouwen speelt testosteron een rol in de seksdrift.

Pompoenpitten doen het ook goed op je zelfgemaakte lijnzaadcrackers. Klik hier voor het recept.

Zeewier

We bedoelen niet dat je nu direct een weekend naar zee moet boeken om te kleumen in het water op zoek naar zeewier, we bedoelen de eetbare versie. Dit bevat veel ijzer, calcium en jodium en zijn lustopwekkend.

Bananen

Bananen bevatten kalium, magnesium en vitamine B en die combi geeft je libido een boost. Daarnaast zit er bromelia in banaan, een enzym dat het mannelijk libido stimuleert.

Hoe je ’s ochtends zin krijgt? Probeer deze banaanpannenkoekjes met stroop en walnoten eens!

Maca

Maca als afrodisiacum dateert helemaal uit het Inca-tijdperk. Krijgers kregen maca om hun uithoudingsvermogen en libido te versterken. In veel supermarkten kun je maca anno nu in poedervorm kopen.

Voeg maca toe in je gezonde groene smoothie!