G-spot bestaat niet?


De G-spot: het moeilijk te vinden genotsplekje blijft een legende. Het zou de sleutel tot ultiem genot zijn, maar Italiaanse wetenschappers zijn hier om de (natte) droom te verpesten…

In 1950 beschreef gynaecoloog Ernst Grafenberg als eerste de G-spot. De erogene zone aan de binnenkant van de vagina zou – indien gestimuleerd – de vrouw meervoudige orgasmes en zelfs een vrouwelijke ejaculatie kunnen bezorgen. Maar niemand heeft ooit met zekerheid kunnen zeggen waar het speciale plekje nou precies zit. Volgens Italiaanse wetenschappers is dat nogal logisch, het hele ‘ding’ zou namelijk een fabeltje zijn.

Niet zo simpel als een penis

Professor Emmanuele A. Jannini van de universiteit van Rome deed onderzoek naar het mysterieuze plekje, maar kon niet anders dan concluderen dat het niet bestaat. In Il Secolo XIX zegt hij dat een vagina nou eenmaal niet zo simpel in elkaar zit als een penis. Met andere woorden: volgens Jannini bestaat de vagina helemaal uit zeer gevoelig weefsel. De mate van gevoeligheid heeft ook nog eens te maken met hormonale schommelingen. Je kunt wat hem betreft dan ook niet zomaar stellen dat één bepaalde plek de titel G-spot verdient.

Appeltje

Het is wat met Italiaans onderzoek en vrouwelijke pleziertjes. Volgens andere wetenschappers is de G-spot sowieso niet dé sleutel tot een knallend orgasme, maar het eten van een dagelijks appeltje.

Bron: BuzzO

Wil jij toch op zoek gaan naar jouw G-spot? Zo vind je ‘m. Misschien helpt een G-spotvergroting bij het zoeken…