Gebroken hart? 7 tips!

geroosterde venkel


In januari lopen de meeste relaties stuk, dat blijkt uit onderzoek. Volgens 62 procent van de ondervraagden is de tijd van het jaar te wijten aan de breuken: de stress van de feestdagen, een nieuw start willen maken en somber weer… Heb jij ook last van ludduvuddu (liefdesverdriet), check deze tips:

Accepteer wat je voelt

Wat je voelt is niet slecht of goed, het is er gewoon. Dat moet je binnenlaten om over je relatiebreuk heen te komen. Wees lief voor jezelf.

Omring je met mensen

Een grote fout is om jezelf te isoleren. Neem contact op met vrienden en familie, ook als je geen zin hebt. Zij weten wat je doormaakt en kunnen veel steun bieden.

Blijf actief

Het liefst wil je wegkruipen in bed, maar het beste is om afleiding te zoeken. Pak je agenda en vul activiteiten in, zodat je jezelf bezighoudt. Doordeweeks concentreer je je op werk en de weekenden plan  je vol met leuke uitjes met vriendinnen.

Gooi alles weg wat je aan hem doet denken

Foto’s, kaarten, kleding, sieraden en cadeau’s: gooi ze weg of doe ze in een doos. Ook romantische liedjes, films en plekken waar jullie vaak kwamen kun je beter uit de weg gaan.

Neem geen contact op

Vermijdt contact met je ex als dat in jullie situatie mogelijk is. Geen sms’jes, telefoontjes, e-mails of brieven. Daarnaast is het ook beter om hem te verwijderen op sociale media.

Schrijf het van je af

Je gedachten op papier zetten is een van de beste manieren om iets te verwerken. Noteer alles wat er mis was met de relatie in een (dag)boekje. Na een break-up denken veel mensen namelijk te rooskleurig over de relatie.

Focus op geluk

Onthoudt dat je hem niet nodig hebt om gelukkig te zijn. Omring je met positiviteit en geluk. Ga iets nieuws doen: een andere haarkleur of kapsel (die hij lelijk vond), vrijwilligerswerk, die bank waar je al een tijdje je oog op had.

Meer weten over het onderzoek? Kijk dan op NU.nl.

Lees meer over liefdesverdriet:
Video: waarom een gebroken hart pijn doet