Gebruik jij je borsten om iets voor elkaar te krijgen?

geroosterde venkel

We gooien op kantoor regelmatig ons decolleté in de strijd om iets voor elkaar te krijgen. In plaats van boos te worden om seksistische opmerkingen gewoon het erotische kapitaal (en de hitsigheid van de mannelijke collega’s) in ons voordeel gebruiken.  

Bijna twee derde van de vrouwen krijgt wel eens een seksistische opmerking om haar oren, zo blijkt uit onderzoek van weekblad VIVA. 71 procent van de vrouwen heeft absoluut geen moeite met deze uitspraken. Sterker nog: vrouwen gebruiken die wellustigheid in hun voordeel. Ruim driekwart van de vrouwen antwoordt bevestigend op de vraag: ‘Zet jij je uiterlijk weleens in om iets voor elkaar te krijgen?’

Sexy jurkjes, killer heels en veelbetekenend glimlachen, in liefde en oorlog is alles geoorloofd. Sommigen geven zelfs toe een leuke baan te hebben overgehouden aan deze strategie.

Ook in het uitgaansleven kleden Nederlandse vrouwen zich graag sexy. Billenknijpers en borstenbetasters in de kroeg of de club horen erbij, vindt 23 procent van de vrouwen. 26 negeert het gewoon en bij 37 procent kan de betaster rekenen op een flinke duw. 70 procent van de vrouwen denkt er in ieder geval niet aan haar sexy outfit om te ruilen voor een kuise coltrui. Maar goed, dat zijn natuurlijk wel twee uitersten binnen het onderzoek!

Zetten jullie ook wel eens je uiterlijk in om iets voor elkaar te krijgen?
Schaam je niet, mannen doen hetzelfde, aldus acteur Alec Baldwin.

Bron: BuzzO