Gedeelde interesses essentieel voor relatie

geroosterde venkel

Voordat je een nieuwe relatie begint, kun je beter even goed informeren naar de interesses van je potentiële partner. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat gedeelde meningen en hobby’s erg belangrijk zijn voor de duur van een relatie.

Hoewel veel mensen het eens zijn dat tegenpolen elkaar aantrekken, vinden de Britten uit dit onderzoek dat juist veel gemeen hebben de sleutel tot een succesvolle relatie is. Op alleen looks kan een romance niet standhouden, zo vindt zo’n twee derde.

Familiewensen

Dezelfde toekomstvisie hebben is een van de belangrijkste overeenkomsten die de ondervraagden noemen. Best begrijpelijk, want je wilt natuurlijk naar een toekomst toewerken die voor beiden prettig is. Ongeveer 65 procent van de vrouwen zou dan ook een relatie beëindigen als blijkt dat haar partner niet dezelfde familiewensen heeft. Bijna de helft van de mannen deelt die mening.

Verder blijkt dat 40 procent ermee zou worstelen als zijn of haar partner een compleet ander carrièrepad kiest. Opvallend genoeg hebben meer mannen dan vrouwen daar moeite mee.

Compromissen

Om een mismatch te voorkomen, let een op de drie daarom bij het daten goed op de interesses van zijn of haar afspraakje. De meerderheid geeft toe niet op een tweede date te willen gaan als ze geen enkele interesses delen met de ander. Toch zegt 89 procent dat een relatie vooral om compromissen gaat.

Wat vind jij? Draait een relatie vooral om overeenkomsten of meer om compromissen?

 

Bron: FemaleFirst