Geef je libido een boost

Een laag libido, veel vrouwen hebben er last van. Zo blijkt uit onderzoek dat een derde van de vrouwen er in haar leven mee te maken heeft. De vrouwen die dit voor zichzelf houden zijn daar overigens nog niet bij opgeteld, wat betekent dat het aantal in werkelijkheid nog veel hoger is. Tijd dus om een aantal mogelijke oplossingen op een rijtje te zetten!

Vijf tips om je libido te verhogen

Trainen en bewegen
Regelmatig trainen kan zeker verschil maken. Breng een bezoekje aan de sportschool, volg een dansles of maak een flinke wandeling met de hond. Dit soort activiteiten verhoogt de hoeveelheid van het feel good hormoon endorfine. Hierdoor heb je minder stress, is je uithoudingsvermogen hoger en het heeft een positieve invloed op je zelfbeeld en humeur. Dit alles zorgt op haar beurt voor een gezond libido.

Praat met je partner
Een lage seksdrift is niets om je voor te schamen, maar als je gewend was een gezond seksleven te hebben, kan het je relatie schaden als je er zonder er over te praten plots terughoudend bent op seksueel gebied. Verzin geen smoesjes als hoofdpijn of moeheid, want dat brengt je zeker niet dichter bij een oplossing.

Maak tijd voor intimiteit
We werken vaak te hard en zijn druk met van alles. Het kan dan ook geen kwaad om Intieme van tevoren in te plannen. Dat klinkt misschien wat gek maar het is een goede manier om ervoor te zorgen dat je hoe dan ook tijd met elkaar doorbrengt in de slaapkamer. Ook afwijken van routines kan een positief effect hebben. Probeer eens een andere positie, ruimte of tijd van de dag voor seks.

Relatie advies
Een laag libido kan vaak een masker zijn voor andere problemen binnen je relatie. Misschien is er een onderliggend probleem waardoor je minder behoefte hebt aan seks. Het kan helpen om hierover te praten met een expert. Je kunt dit alleen doen, maar samen met je partner is natuurlijk beter omdat het probleem wellicht ook (gedeeltelijk) met hem/haar te maken heeft. Deze persoon kan je waarschijnlijk ook tips geven om bepaalde problemen in de toekomst te voorkomen.

Even geen seks
Dit lijkt misschien een verrassende tip maar soms kan het helpen om gewoon even te stoppen met seks zodat je de tijd kunt nemen voor de heropbouw van je libido. Kussen, knuffelen en voorspel kunnen allemaal helpen om je seksleven nieuw leven in te blazen en je seksdrift te verhogen.

Bron: http://lifestyle.aol.co.uk