Geef je libido een boost

Het kan zo zijn dat je, vaak als je in een langere relatie zit, op een gegeven moment minder zin krijgt in seks. Dat is jammer, want seks is zo leuk en lekker! Bovendien draagt het ook bij aan de intimiteit in je relatie.

Voor je naar een therapeut rent of allerlei pilletjes uitprobeert, kun je het eerst met deze natuurlijke tips proberen. Niet geschoten is altijd mis!

1. Neem een wijntje (of iets anders)
Een alcoholisch drankje kan helpen je te ontspannen. Door het verminderen van angst en stress kan een wijntje ervoor zorgen dat je meer zin krijgt in seks. Doe het wel met mate, want te veel alcohol kan juist het tegenovergestelde effect hebben!

2. Eet je ‘in the mood’
Natuurlijk bestaat er geen wonderdrankje, maar van sommige etenswaren wordt gezegd dat ze lustopwekkend zijn. Probeer samen bijvoorbeeld eens lekkernijen die een suggestieve vorm hebben, zoals asperges. Ook oesters zouden een positieve werking hebben op je stemming door bepaalde stoffen die ze bevatten.

3. Stop met roken
Volgens onderzoek heeft roken een slechte invloed op de toevoer van bloed naar de geslachtsorganen. Het vernauwt namelijk je bloedvaten. Ook heeft je uithoudingsvermogen eronder te lijden en wil niemand zoenen met een asbak.

4. Blijf fit
Regelmatige lichaamsbeweging zorgt voor een goede bloedtoevoer naar je geslachtsorganen. Bovendien helpt sporten je om je lekker in je vel te voelen. Alles wat zorgt voor meer zelfvertrouwen, is goed voor je libido.

5. Strijd tegen overtollige kilo’s
Als je te zwaar bent, kan dat een negatief effect hebben op je zelfvertrouwen. Misschien durf je jezelf niet helemaal te geven in bed en voel je je niet (seksueel) aantrekkelijk. Daarnaast loop je een grotere kans op vernauwde aderen als je (veel) te zwaar bent, waardoor die bloedtoevoer niet goed verloopt.

6. Eet gezond
Als je niet goed voor je lijf zorgt, heeft je seksualiteit daar ook onder te lijden. Het eten van voldoende fruit en groenten is daarom essentieel. De vitaminen en antioxidanten zorgen ervoor dat je bloed soepel door je lichaam stroomt en helpen sommige ziektes en kwaaltjes te voorkomen.

7. Neem een massage
Vraag je partner om een massage; dat helpt als je gestrest, bezorgd of bang bent. Om zin te krijgen in seks en er optimaal van te kunnen genieten, moet je ontspannen zijn. Dim het licht in de kamer en zet een lekker muziekje op. Wat begint met een rugmassage, kan heel anders eindigen…

8. Voel je goed!
Niets is zo’n grote aanslag op je seksdrive als onzekerheid. Verwen jezelf als je je niet zo lekker voelt, neem de tijd om je te ontspannen en onderneem iets dat je leuk vindt.

Bron: Howstuffworks.com