Geen baan? Geen date!

geroosterde venkel

Bijzonder knap, super sociaal of heel erg slim. Het maakt niet uit wat je goede kwaliteiten zijn, als je geen werk hebt, kun je een date wel vergeten. De singles van nu zijn op zoek naar een partner mét een baan.

Werkeloosheid turn off
Eerder al schreven we over de advocaat en arts als grote favorieten op de vrijgezellenmarkt. Men zou gaan voor zekerheid en een goed salaris, dus wat is minder aantrekkelijk dan een slecht betaalde baan? Helemaal geen baan. Uit onderzoek van datingsite It’s Just Lunch blijkt dat ‘werkeloos zijn’ een van de grootste turn offs is.

Laag saldo
Driekwart van de ondervraagde vrouwen gaf aan werkeloosheid een teleurstelling te vinden. Eén derde van dat aantal weigert dan ook met een baanloze man op date te gaan. Bijna de helft van de teleurgestelde vrouwen geeft de stakkers zonder baan wel degelijk een kans. De enige voorwaarde is dat ze een positieve instelling hebben en op zoek gaan naar een baan. Een man met potentie zien ze wél zitten.

Wat mannen vinden
Zijn mannen toch romantischer ingesteld dan vrouwen? Bijna de helft van de ondervraagde heren gaf aan een vrouw zonder baan net zo lief te daten als een vrouw met een flitsende carrière. Of zijn die mannen gewoon ouderwets, en zien ze hun vrouw het liefst de hele dag achter het fornuis?

Bron: Daily Mail